• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.06.2024

06:40

Pao rekord Dragana Džajića na EURO! Šik golom prestigao Srbina!

EPA

EURO 2024

Pao rekord Dragana Džajića na EURO! Šik golom prestigao Srbina!

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Češke i Gruzije odigrale su nerešeno (1:1), u okviru trećeg meča grupe F na Evropskom prvenstvu. Gol za selekciju Češke i izjednačenje postigao je napadač Bajer Leverkuzena, Patrik Šik (28), i tako je svoje ime upisao u istoriju na ovom kontinentalnom šampionatu.

Ekipa Vilija Sanjola je finišu prvog poluvremena stigla do prednosti pogotom Mikautadzea sa bele tačke, ali je fudbaler Leverkuzima u 60. minutu susreta doneo poravnanje Česima. Nakon kornera, jedan od njegovih saigrača je glavom zahvatio loptu koja je završila na stativi, a loptu je potom olako smestio u mrežu Patrik Šik.

Ovim pogotkom je 28-godišnji fudbalski as ispisao istoriju i sada je na drugom mestu u istoriji prvenstava Evrope, kada se gleda broj golova u odnosu na odigrane mečeve.

 

 

Na vrhu liste je Francuz Mišel Platini sa devet golova na pet mečeva i prosekom 1,8, a sada je Šik drugoplasiran sa šest pogodaka na sedam mečeva i prosekom 0,86. Na trećem mestu je legenda srpskog fudbala, Dragan Džajić, sa četiri pogotka na pet utakmica (0,8).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija