• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

06.08.2024

11:10

Opa, oglasio se Nadal! Alkarazov poraz od najboljeg u istoriji nije poraz, to je za divljenje...

Reuters

Olimpijske igre

Opa, oglasio se Nadal! Alkarazov poraz od najboljeg u istoriji nije poraz, to je za divljenje...

Podeli vest

Toni Nadal, ujak i bivši trener španskog tenisera Rafaela Nadala, prokomentarisao je pobedu Novaka Đokovića protiv Karlosa Alkaraza u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

Iskusni teniski stručnjak ne smatra da je poraz koji je njegov mladi zemljak pretrpeo u finalu Igara u prestonici Francuske zapravo poraz.

- Znate kako, Alkarasov poraz zapravo nije poraz. Njegova srebrna medalja protiv najboljeg tenisera u istoriji zaslužuje naše divljenje. Naš sjajni teniser poražen je u jednom tesnom i intenzivnom meču koji je otišao na Srbinovu stranu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da u svoju riznicu trofeja doda i zlato na Olimpijskim igrama, ali je ovoga puta igrao protiv Đokovića koji nas je podsetio na svoje najbolje verzije - temeljno je objasnio Nadal.

Foto: profimedia

Rafa i Toni Nadal

 



Oduševljen je spektaklom koji su priredili Srbin i Španac, a smatra da je jedna stvar mogla da promeni tok meča i okrene rezultat na stranu 16 godina mlađeg tenisera.

- Uh, da je ijednu od mnogih brejk lopti uspeo da pretvori u brejk, mislim da bi pobedio - smatra Nadal.

 

Foto: tanjug/ap

Rafa i Toni Nadal

 



Priznao je Toni da je Đoković najbolji u istoriji i poručio da se divi srebru Alkaraza.

- Karlosove suze na terenu su jasan znak patnje i frustracije, ostavilo je to nama gorak ukus u ustima, ali to ne sme da nas prevari da je u pitanju poraz. Izgubio je meč koji je lako mogao da ode i na njegovu stranu, dok se isto tako borio za svaku loptu, držao je ceo stadion u neizvesnosti i svi su mogli da uživaju u sjajnom tenisu i njegovoj strasti. Njegovo srebro protiv najboljeg u istoriji apsolutno zaslužuje divljenje - zaključio je Toni Nadal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija