• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

27.07.2022

07:00

OBRATITE PAŽNJU! GRČKA POLICIJA UPOZORILA SRBE DA PRIPAZE NA SVOJA VOZILA! Na meti lopova kola srpskih turista

Pixabay

Društvo

OBRATITE PAŽNJU! GRČKA POLICIJA UPOZORILA SRBE DA PRIPAZE NA SVOJA VOZILA! Na meti lopova kola srpskih turista

Podeli vest

Kriminalcima automobili sa našim tablicama trebaju za šverc migranata * Nema dovoljno policajaca da se svaka krađa istraži

Grčka policija upozorila je srpske turiste da pripaze na svoja vozila dok su na letovanju jer haraju kriminalne bande koje kradu automobile kojima švercuju migrante!

Poslednji slučaj desio se porodici iz Vranja, kojoj je pre dva dana ukraden automobil koji je bio parkiran ispred smeštaja u mestu Nea Plagija, nedaleko od Halkidikija. Četvoročlana porodica trebalo je da krene kući sa letovanja, ali baš na dan povratka, ujutru, primetili su da je njihov automobil "opel zafira" ukraden.

Kako su objavili grčki mediji, četvorotočkaši nestaju preko noći, na parkinzima tržnih centara, dok su turisti na plažama ili ispred samih apartmana!

Malo policajaca

Ove informacije potvrdila je i Ana Nikolić, Srpkinja koja živi u Grčkoj.

- Kriminalci posebnim uređajima ometaju zaključavanje i u tom slučaju ne obijaju, nego samo otvore auto. Najviše krađa kola se dešava na najpopularnijim plažama kod Soluna i na Halkidikiju, gde najviše borave srpski turisti. Na Tasosu su to plaže La Skala i Paradajz. Pogotovo ako ljudi ostave auto malo dalje od plaže, negde gde nema prolaznika. Cela severna Grčka je ruta kojom prolaze migranti iz Azije na putu ka zapadnoj Evropi, a baš tu najviše Srba letuje - ističe naša sagovornica.

Gde lopovi najčešće "operišu":

• na parkinzima velikih supermarketa i tržnih centara ("Ikea", "Lidl", "Džambo", "One Salonica"...)
• na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele kule, u okolini trga Aristotelis
• parking Srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu
• na parkingu akva-parka "Voterlend" u Solunu
• na parkinzima nekih plaža Halkidikija (Oranž, Tiganija, Golden bič Paliouri, Ark bič Sarti)

Policija je, kaže Nikolićeva, uhapsila nekoliko grupica kriminalaca koje kradu automobile, ali nisu mnogo ažurni, jer ih nema dovoljno.

- U letovalištima ima vrlo malo policajaca, a veliki broj turista. To su sve male policijske stanice. Na čitavoj Sitoniji postoji jedna policijska stanica sa nekoliko policajaca i ne mislim da oni mogu da se posvete svakoj krađi. Kola se i pronađu ponekad, ali nikome nisu vraćeni novac, niti stvari koje su ukradene - kaže Nikolićeva.

Kradu i donji veš

Pokradeni Vranjanci objavili su na društvenim mrežama fotografiju ukradenog automobila i registraciju u nadi da će im se neko javiti u slučaju da pronađe vozilo. Nakon objave usledila je lavina komentara naših turista koji su prošli sličnu golgotu na letovanju u Grčkoj i koji potvrđuju da iza svega ovoga stoje migranti!

- I nama su uradili isto pre mesec dana. Od automobila ni traga. I ne, to nisu tinejdžeri, to je organizovana banda koja krade automobile za prevoz izbeglica - napisao je korisnik pod imenom Ciki Tole.

I Aneta D. je u komentaru potvrdila da krađe po grčkim letovalištima nisu od juče, jer je i prošle godine porodica iz Srbije ostala bez skupocenog auta.

- Prošle godine su u Pefkohoriju ukrali Beograđanima "mercedes" koji može da se ukrade jedino ako imaš ključ. Ušli su ljudima u stan, uzeli ključeve i odvezli se. Policija im je rekla da auto nije prešao granicu i priča se tu završava - napisala je ona.

Međutim, bilo je i onih koji su se požalili da su im automobili obijani dok su uživali na plaži i da su ostajali bez ličnih stvari poput naočara za sunce, peškira, šešira, goriva i ulja za motor, ali i donjeg veša!?!

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija