• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.07.2024

21:11

Strašni prizori nevremena koje tutnji Srbijom! U Rumi izbio požar nakon udara groma (VIDEO)

Shutterstock

Društvo

Strašni prizori nevremena koje tutnji Srbijom! U Rumi izbio požar nakon udara groma (VIDEO)

Podeli vest

Snažno nevreme stiglo je u Srbiju, a prvi na udaru našli su se Bačka Palanka, Šid, Batrovci, Ruma...

Naime, kako prenosi Instagram stranica "192" udar groma u Rumi izazvao je požar, a snimak vatrene stihije izdaleka objavljen je na ovoj stranici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

 

Trenutno nema informacija o tome da li u požaru ima povređenih ili žrtava.

Podsetimo, MUP je ranije danas izdao upozorenje na snažno nevreme u Srbiji i apelovao na oprez.

MUP izdao upozorenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za večeras, noćas i sutra teritoriju Republike Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci- spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke.

 

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!
Šta se dešava

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!

Redžep Tajip Erdogan još jednom je demonstrirao svoje majstorstvo političke fleksibilnosti. Na susretu sa Vladimirom Putinom na marginama samita ŠOS u Astani, Erdogan je pozvao ruskog lidera u Tursku. On je obećao da će Turska naručiti izgradnju nove nuklearne elektrane od Rusije, da će kupovati više prirodnog gasa i da će generalno povećati bilateralni trgovinski promet na 100 milijardi dolara.

03.07.2024

22:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija