• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic Biznis

16.08.2024

09:23

Nova SMS prevara kruži Srbijom! Budite na oprezu: Ne šaljite lične podatke jer prevaranti imaju novu foru

pritnskrin

Društvo

Nova SMS prevara kruži Srbijom! Budite na oprezu: Ne šaljite lične podatke jer prevaranti imaju novu foru

Podeli vest

U Srbiji se svako malo pojavi nova SMS prevara. Građani se žale da svakodnevno dobijaju slične poruke, ali ono što je ključni savet, jeste da ne nasedate i svoje lične podatke nikako ne šaljete.

Svakako glavni savet ako poruka nađe put do vašeg telefona jednostavno je ignorišete, jer ste svakim sledećim korakom u većem riziku da vas prevare. 

Uglavnom će vam duž "procesa regrutacije" ili tražiti lična dokumenta ili račune i brojeve sa vaše platne ili kreditne kartice, te ni u kom slučaju ne smete iste da im ostavite.

Ovo je jedna od najnovijih SMS prevara:

- Tokom transporta, spoljna ambalaža predmeta je oštećena i podaci o adresi su izgubljeni, zbog čega poštanski paket nije mogao da bude isporučen. Ažurirajte podatke o adresi za isporuku na linku u roku od 24 sata i poslaćemo vam ponovo - u nastvaku poruke je i sporni link.

Foto: Shutterstock

 

Savet stručnjaka glasi da nikada nepristupate linkovima koje vam šalju jer su to nebezbedne adrese koje vas uvlače dublje u prevaru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija