• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Blic.rs

23.08.2024

09:05

Srbija u obruču vreline! U ovih pet delova zemlje gori narandžasti meteoalarm: Vreme je opasno, evo kada će tačno doći do obrta

Shuterstock

Društvo

Srbija u obruču vreline! U ovih pet delova zemlje gori narandžasti meteoalarm: Vreme je opasno, evo kada će tačno doći do obrta

Podeli vest

Danas nas u Srbiji očekuje pretežno sunčano i izuzetno toplo vreme. Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 21 stepen Celzijusov, dok će najviša dnevna dostizati između 33 i 36 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo uz slab promenljiv vetar. Prema vremenskoj prognozi, jutarnja temperatura biće oko 21 stepen, dok se najviša dnevna očekuje oko 34 stepena Celzijusova.

Zbog visokih temperatura, danas će u Sremu, jugoistoku, istoku, Pomoravlju i na zapadu biti na snazi narandžasti meteoalarm.

Negotin će danas biti najtopliji grad u Srbiji sa očekivanih 35 stepeni.

Prema najavama RHMZ, do kraja ove sedmice i početkom sledeće očekuje se postepen porast temperatura, sa maksimalnim vrednostima između 33 i 37 stepeni.

Vreme za sutra

Pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar će biti slab i promenljiv. Jutarnje temperature biće između 14 i 21 stepen, dok će najviša dnevna dostići od 33 do 37 stepeni Celzijusovih.

Vreme za nedelju

Očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo vreme uz slab promenljiv vetar. Jutarnje temperature će se kretati od 15 do 22 stepena, a najviša dnevna biće između 33 i 38 stepeni Celzijusovih.

Vreme za ponedeljak

Pretežno sunčano i veoma toplo uz slab do umeren jugoistočni vetar, koji će na severu preći u severozapadni. Jutarnje temperature će se kretati od 16 do 22 stepena, dok će najviša dnevna biti između 33 i 37 stepeni Celzijusovih.

Prognoza do kraja avgusta

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme će se nastaviti. U drugoj polovini sedmice očekuje se manji pad temperature, a u brdsko-planinskim predelima mogu se javiti lokalni pljuskovi sa grmljavinom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija