• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.01.2021

19:59

PLUTAJUĆI OTPAD NA LIMU I DRINI GORUĆI REGIONALNI PROBLEM! Irena Vujović: Hitno potrebna reakcija!

Politika

PLUTAJUĆI OTPAD NA LIMU I DRINI GORUĆI REGIONALNI PROBLEM! Irena Vujović: Hitno potrebna reakcija!

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da je plutajući komunalni otpad na Limu i Drini gorući problem i pozvala nadležne republičke institucije, kao i jedinice lokalne samouprave da se maksimalno angažuju u rešavanju ovog problema

Vujovićeva je navela da je odlivanje komunalnog otpada u Drinu i Lim regionalni ekološki problem, koji je Srbija voljna da rešava, ali je neophodna saradnja sa susednim državama.

- Nedopustivo je da nam reke - naša prirodna bogatstva, budu zatrpane otpadom i protiv toga moramo zajedno da se borimo. Ministarstvo zaštite životne sredine intenzivno radi na mapiranju svih divljih deponija koje se nalaze u neposrednoj blizini pomenutih reka, a nedavno smo i zatvorili deponiju Stanjevine u Prijepolju - rekla je Vujović.

Ministarka je naglasila da se ne može govoriti o zdravoj životnoj sredini ukoliko su reke zagađene i preplavljene otpadom.

- Budući da su poslovi koji se odnose na zaštitu voda od zagađivanja u ingerenciji Republičke direkcije za vode, organa uprave u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zamoliću kolege iz resornog ministarstva da se hitno pokrene akcija čišćenja reka. Insistiraćemo i na izmenama određenih zakona kako bismo imali bolji nadzor nad komunalnim otpadom, koji inače treba da vrše inspekcije lokalnih samouprava, koje ovim putem pozivam da rade svoj posao - istakla je Vujović.

Foto: Rina

Smeće na Limu

Ministarka je dodala da će u najkraćem roku uputiti poziv za saradnju svim relevantnim institucijama u zemlji i regionu, kako bi se pristupilo rešavanju višedecenijskog problema koji se tiče Srbije, ali i susednih Crne Gore i Bosne i Hercegovine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVO JE NAJRUŽNIJA SLIKA U SRBIJI - PLUTAJUĆA DEPONIJA! Stotine kubika smeća na Potpećkom jezeru! Foto/Video
Srbija

OVO JE NAJRUŽNIJA SLIKA U SRBIJI - PLUTAJUĆA DEPONIJA! Stotine kubika smeća na Potpećkom jezeru! Foto/Video

Nakon što je usled obilnih padavina i naglog topljenja snega u Crnoj Gori, Lim poplavio hektare poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Prijepolje, vodostaj ove reke se spustio u granice normale, ali iza nadošle vode ponovo su ostale poražavajuće slike. Prvih dana nove 2021. godine na Potpećkom jezeru kod Priboja ponovo je osvanula - plutajuća deponija, a nekada jedna od najčistijih reka i dalje se ne vidi od smeća.

04.01.2021

07:40

sledeća vest

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija