• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2023

18:29

Oglasio se MUP povodom prijave novinarke N1! Muškarac obavio razgovor sa policajcima, pregledani snimci sa nadzornih kamera

printscreen

Politika

Oglasio se MUP povodom prijave novinarke N1! Muškarac obavio razgovor sa policajcima, pregledani snimci sa nadzornih kamera

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu identifikovali su i obavili razgovor sa muškarcem koji je 20. decembra, u večernjim satima, vozio motor za koji je novinarka N1 Žaklina Tatalović prijavila da je pratio službeni automobil te televizije, u kom se nalazila prilikom povratka sa javnog okupljanja ispred Republičke izborne komisije u Beogradu sa kojeg je izveštavala.

U razgovoru sa policijskim službenicima, muškarac je izjavio da je te večeri po porudžbini dostavljao hranu u Lamartinovoj ulici na Vračaru i priložio na uvid evidenciju porudžbina sa te adrese. Takođe je izjavio da tokom vožnje nikoga nije ugrozio u saobraćaju, da nije imao konflikt ni sa kim i da je samo radio svoj posao. 

O obavljenom razgovoru policija je sačinila izveštaj koji će, po nalogu tužioca,  zajedno sa kompletnim spisima predmeta biti dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje.  

Novinarka je događaj prijavila 21. decembra, a policija je odmah reagovala i proverila registarske oznake i marku motora za koji je navela da je te večeri pratio službeni automobil N1 u kojem je bila, kao i da je osoba koja je upravljala motorom bila ispred ulaza u zgradu u kojoj ona živi. 

S obzirom da je proverom u evidencije MUP-a utvrđeno da se tablice koje je novinarka dala nisu poklapale sa markom motocikla koji je u svojoj izjavi navela, policija je u cilju pronalaska osobe koja je upravljala motorom, pregledala snimke sa nadzornih kamera. 

Uvidom u te snimke, identifikovane su registarske oznake motora koji se kretao  Lamartinovom ulicom u vreme u koje se, prema izjavi novinarke, odigrao događaj i nakon toga pronašla vozača.

Od trenutka kada je novinarka prijavila događaj, policija o svemu obaveštava javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koji je kontakt tačka za bezbednost novinara. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže ozbiljne napore u zaštiti bezbednosti novinara i sa posebnom pažnjom postupa po svakoj prijavi novinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!
Uzbuna u SAD!

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!

Donatori američke Demokratske stranke traže način da Džoa Bajdena uklone iz predsedničke trke protiv njegove volje i zamene jačim kandidatom, tvrdi "Njujork tajms". Istovremeno, NBC njuz otkriva da je odluka o povlačenju Bajdena (81) iz predsedničke trke u rukama njegove supruge Džil, koja za sada ne želi da se Džo odrekne drugog mandata u Beloj kući!

01.07.2024

19:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija