• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.08.2024

08:20

Ko je ovaj SEKTAŠ?! Vođa opozicionih protesta fasciniran brojem 13, priviđaju mu se raskopana groblja i kolevke, traži da svi "pošumimo um"... (VIDEO)

Fotoilustracija/printscreen

Politika

Ko je ovaj SEKTAŠ?! Vođa opozicionih protesta fasciniran brojem 13, priviđaju mu se raskopana groblja i kolevke, traži da svi "pošumimo um"... (VIDEO)

Podeli vest

Jevđenije Julijan Dimitrijević gostovao je na televiziji N1 i sablaznio Srbiju svojim nastupom, porukama i uverenjima koja je izneo.

Jevđenije je govorio o raskopanim grobljima i kolevkama, "pošumljavanju uma", "psima na lancu krupnog kapitala", fascinacijom brojem 13...

- Kada je pakća iz amazonskih šuma došla ovde, sa sve svojom tetovažom preko lica, i rekla da je njihova ministarka rekla da pre nego što pošumimo zemlju treba da pošumimo um, ja sam bio inspirisan... Vidite, duhovna ekologija i duhovno-duševni život iz ugla, recimo, psihosomatike može da se posmatra ovako - ko uništava svoju unutrašnju okolinu, ko je pas na lancu krupnog kapitala, ko je žedan moći, samo je pitanje vremena kada će interno postati eksterno i kada će pokušati da uništava sve okolo. Ja sam to naglašavao i kada sam pričao o liturgijskim potrebama Srpske pravoslavne crkve. Pa, zar nam ne trebaju te pčele za taj vosak i za te cveće. A oni će raskopati, i nemoj da se lažemo da neće, i groblja, i crkvišta i kolevke... To je ta duhovna ravan s koje ćemo se truditi da ne gazimo ni cveće, ni ljude, s koje ćemo poštovati vodu kao živu. Ako ne verujemo da je voda živa, onda je bar jasno da nam ta voda daje život, da protiče kroz nas. Napisao sam pesmu za jednu sjajnu prijateljicu moju pokojnu Nikol Stojin, "13. pesma za Nikol" se zove.. Nije 13. po redu ali pesme njoj su posvećene po nekom neredu - rekao je Dimitrijević.

Poslušajte i sami.

Podsetimo, Jevđenije Julijan Dimitrijević jedan je od trojice predvodnika Đilasovih siledžija koji su u subotu, 10. avgusta, nasilno blokirali železničku stanicu "Prokop" i konstruisali haos na ulicama Beograda. Dimitrijević je, zajedno sa Ivanom Bjelićem i Nikolom Ristićem, uhapšen u ranim jutarnjim časovima u nedelju, 11. avgusta.

Bjelić je osuđen na 40 dana zatvora, a Ristić i Dimitrijević na po 30, ali je ta presuda poništena i oni su pušteni na slobodu. Ovo samo pokazuje da nasilnici mogu da rade šta hoće, da maltretiraju žene, polivaju ih, guraju im sendviče u usta i prođu nekažnjeno. 

Trojica nasilnika su bili osuđeni između ostalog i zbog napada na novinarku Informera Branku Lazić, kao i zbog remećenja javnog reda i mira, ali sada je Prekršajnom sudu predata žalba pa je presuda sada ukinuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija