• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2024

13:31

OBLJAVLJEN SNIMAK UZNEMIRUJUĆEG POZIVA O POŽARU! Kuća gori, deca su unutra! (AUDIO)

N.S., Facebook

Vesti

OBLJAVLJEN SNIMAK UZNEMIRUJUĆEG POZIVA O POŽARU! Kuća gori, deca su unutra! (AUDIO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su novosadski vatrogasci-spasioci stigli za pet minuta na lice mesta nakon dojave da je jutros izbio požar u naselju Salajka, te da su apsolutno netačni navodi da su vatrogasci stigli na lice mesta sat vremena nakon dojave o požaru.

 - Naložio sam da mi se dostavi potpuna informacija o tome i obavešten sam da je pregledom sistema 192 i 193 ustanovljeno da je prva dojava o požaru usledila u 2.43 časova na broj 193, razgovor je trajao 52 sekunde i postoji snimak razgovora.

Nakon minuta od završetka razgovora na kamerama na stanici je zabeležen izlazak dva vatrogasna kamiona sa devet vatrogasaca.

Pet minuta nakon dojave, u 2.47 časova gradska kamera zabeležila je prolazak vatrogasnih ekipa na 200 metara od lica mesta.

Vatrogasci su stigli na mesto događaja u 2.48 časova i ustanovili da je kuća površine oko 50 metara kvadratnih u plamenu. Požar je lokalizovan u 2.53 časova.

Policija na broj 192 je obaveštenje dobila od Sektora za vanredne situacije u 2.48 časova.

Devet vatrogasaca sa dva vozila iz Uprave za vanredne situacije Novi Sad su ugasili požar, a policija i  javni tužilac su obavili uviđaj lica mesta.

U ovom strašnom požaru smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina“, poručio je ministar Dačić i naglasio da u ovakvim situacijama prvenstveno treba pokazati empatiju i poštovanje prema stradalim žrtvama.

„U ovom požaru imamo šestoro stradalih, od toga četvoro male dece. Nemojte da se bavimo spekulacijama o navodnom neprofesionalnom postupanju vatrogasaca koji su, baš nasuprot tome, reagovali brzo i profesionalno, odmah po dojavi. 

Ovaj požar je sam po sebi užasna tragedija i cela Srbija žali zbog tragične smrti ove porodice i ne treba da skrećemo temu sa njih, već da se ponašamo onako kako dolikuje ovoj situaciji“, istakao je ministar Dačić.

Ministar Dačić pozvao je medije da radi istinitog, pouzdanog i tačnog informisanja javnosti, pre objavljivanja tekstova prethodno provere sve informacije u Odeljenju za medije i komunikacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 193_ns (@193ns_rs)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija