• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.08.2024

06:20

Dejan Tomašević upozorava pred Australiju: Neće biti lako

EPA Images

Olimpijske igre

Dejan Tomašević upozorava pred Australiju: Neće biti lako

Podeli vest

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Dejan Tomašević (51) kaže da reprezentativce Srbije očekuje težak meč protiv Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu (14.30, RTS 1).

Srbija je prošla grupnu fazu kao najbolji drugoplasirani tim, ali nije imala sreće na žrebu za nokaut fazu takmičenja. Nakon ukrštanja sa Australijom u četvrtfinalu, mogli bismo da igramo protiv SAD u polufinalu. Tomašević upozorava da duel s "kengurima" neće biti lak, ali ga raduje dobra forma naših najboljih igrača. 

- U ovom trenutku bolje nego što smo igrali u pripremnom periodu. Očigledno je da se podigla forma bitnih igrača, tu pre svega mislim na Bogdana Bogdanovića i Nikolu Jokića. To nam daje nadu da će naši košarkaši odigrati meč sa Australijom na najboljem mogućem nivou. Utakmica protiv Australije neće biti laka. Svako četvrtfinale je izuzetno teško i ključno je na svakom takmičenju - rekao je za Tanjug Dejan Tomašević. 

Foto: Zoran Sinko

Dejan Tomašević spušta liptu pred meč sa Australijom

 

On je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio srebro na OI 1996. godine u Atlanti.

- Olimpijski košarkaški turnir je dobio na značaju od 1992. godine. Činjenica je da su OI svake četiri godine i da je nekako istorijski biti olimpijski šampion. Nama je to nekako uvek bilo važno. Ovde su svi prisutni, smešteni su u Olimpijskom selu... To ima jednu posebnu draž, pored tebe su i drugi sportisti iz tvoje zemlje koje se bore za medalju. Navijaš za njih i to zajedništvo ti daje energiju da ostvariš što bolji rezultat.

Čestitao je Novaku Đokoviću osvajanje zlatne medalje na OI u Parizu.

- Đoković je najveći u istoriji srpskog sporta. I ne samo srpskog sporta. On nas sve čini ponosnim i veliko mu hvala - istakao je Tomašević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đilasov huligan na opozicionom skupu u Osečini! Čovek koji priželjkuje ujedinjenje lažne države i Albanije ponovo pravi haos na ulicama!
Politika

Đilasov huligan na opozicionom skupu u Osečini! Čovek koji priželjkuje ujedinjenje lažne države i Albanije ponovo pravi haos na ulicama!

Aktivista Nikola Ristić, siledžija tajkuna Dragana Đilasa i plaćenik Dojče velea koji je u žižu javnosti dospeo nakon što je besramno maltretirao, vređao i pretio aktivistkinji Srpske napredne stranke Jeleni Milosavljević na Banovom brdu, čovek koji priželjkuje ujedinjenje takozvanog Kosova i Albanije, pojavio se na protestu sinoć u Osečini.

06.08.2024

07:01

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija