• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.01.2024

16:51

Otvorena rekonstruisana deonica puta u opštini Blace! Ministar Đerlek najavio nove investicije za brži razvoj opštine i regiona (FOTO/VIDEO)

Miloš Perić

Društvo

Otvorena rekonstruisana deonica puta u opštini Blace! Ministar Đerlek najavio nove investicije za brži razvoj opštine i regiona (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Blace Ivan Burgić prisustvovali su otvaranju rekonstruisane deonice opštinskog puta broj 6 – „Gornja Draguša”.

Za rekonstrukciju deonice opštinskog puta broj 6 Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj izdvojilo je sredstva u iznosu od 7,7 miliona dinara u julu 2023. godine. Put spaja Radnu zonu “Gornja Draguša” sa centrom opštine i dalje sa glavnom saobraćajnicom.

Ministar Edin Đerlek i predsednik opštine Ivan Burgić održali su sastanak u Opštinskoj upravi Blace, a potom su svečano otvorili deonicu. Oba zvaničnika su izrazila uverenje da će rekonstruisani put značajno doprineti povećanju efikasnosti saobraćaja, obezbediti bolje uslove za poslovni razvoj i podstaknuti dolazak novih investicija u region.

Predsednik opštine Ivan Burgić zahvalio se Ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoj na sufinansiranju ovog projekta i dodao da je ovaj put od presudnog značaja za meštane Kuršumlije.

- Upravo smo svečano otvorili rekonstruisanu deonicu puta „Gornja Draguša” koja je od nemerljivog značaja za privrednu delatnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi Radna zona koja je svega kilometar i po od državnog puta i osam kilometara udaljena od budućeg auto-puta - kazao je ministar Edin Đerlek.

On je takođe istakao da je rekonstruisana deonica važan preduslov za dovođenje investitora, te da je ovo samo jedna u nizu stvari koje će Vlada Srbije i Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj činiti da omogući brži razvoj i Kuršumlije i Topličkog okruga.

- Nećemo stati na ovome! Želimo još da uložimo u infrastrukturu kako bi olakšali svakodnevni život meštana, radićemo i ostatak deonice kako bi u potpunosti završili ovaj važan put - najavio je ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!
Šta se dešava

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!

Redžep Tajip Erdogan još jednom je demonstrirao svoje majstorstvo političke fleksibilnosti. Na susretu sa Vladimirom Putinom na marginama samita ŠOS u Astani, Erdogan je pozvao ruskog lidera u Tursku. On je obećao da će Turska naručiti izgradnju nove nuklearne elektrane od Rusije, da će kupovati više prirodnog gasa i da će generalno povećati bilateralni trgovinski promet na 100 milijardi dolara.

03.07.2024

22:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija