• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2024

14:49

Stižu lepe vesti za nastavnike! Od januara najavljeno povećanje plata od 12 posto

shutterstock

Društvo

Stižu lepe vesti za nastavnike! Od januara najavljeno povećanje plata od 12 posto

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević nastavio je danas razgovore sa predstavnicima sindikata prosvete o unapređenju materijalnog položaja zaposlenih u ovoj oblasti, uz isticanje da će povećanje plata nastavnog osoblja u odnosu na ostale zaposlene u javnom sektoru biti veće 50 odsto.

Premijer je na sastanku istakao da je Vlada Srbije u fokus stavila poboljšanje materijalnog položaja nastavnog osoblja, kome će od 1. januara plate biti povećane 12 odsto, dok će plate za nenastavno osoblje biti veće osam odsto, kao i ostalim zaposlenima u javnom sektoru, saopštila je Vlada.

Vučević je istakao da će povećanje plata nastavnog osoblja u odnosu na ostale zaposlene u javnom sektoru biti veće 50 odsto, što će doprineti da početna plata u prosveti iznosi 94 odsto prosečne zarade u Republici Srbiji.

Premijer Vučević je dodao da će Vlada Republike Srbije u budućem periodu težiti izjednačavanju početne plate u prosveti sa prosečnom zaradom u Republici Srbiji, što je jedan od zahteva sindikata prosvete.

Vučević je naveo i da je najveći broj zahteva sindikata prosvete, a koji su definisani Protokolom koji je potpisan prošle godine, ispunjen.

Na sastanku, kome su prisustvovali i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović, dogovoreno je da se nastave razgovori o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.

Takođe, dogovoreno je da Vlada Republike Srbije i sindikati prosvete zajednički rade na donošenju strateškog dokumenta o unapređenju stanja u oblasti prosvete.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija