• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2020

09:51

VUČIĆU SLOMITI KIČMU, UKINUTI REPUBLIKU SRPSKU! Preko portala Dojče vele i hrvatskog Jutarnjeg lista upućena jeziva poruka - SRBIJA NE SME DA OSTANE USPRAVNA!

Politika

VUČIĆU SLOMITI KIČMU, UKINUTI REPUBLIKU SRPSKU! Preko portala Dojče vele i hrvatskog Jutarnjeg lista upućena jeziva poruka - SRBIJA NE SME DA OSTANE USPRAVNA!

Podeli vest

Uticajni hrvatski portal Jutarnji.hr preneo je kasno sinoć tekst još uticajnijeg nemačkog portala Dojče vele kojim se šalje jasna poruka da Srbija ne sme ostati uspravna i da je jedino rešenje za prostor Zapadnog Balkana da se Srbiji polomi kičma i ukine Republika Srpska?!?


Tekst u kome se ističe da je jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem ključni problem za uspostavljanje mira na Balkanu potpisala je osnivačica i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko.

Biserko u tvrdi da je cilj Beograda "zaokruživanje osovine Beograd-Banjaluka-Podgorica-Kosovska Mitrovica" i da takav plan mora biti osujećen.

- Takva politika Srbije ima snažan uticaj na odnose u regionu, jer deluje kao destabilizujući faktor koji preko srpskih zajednica u svim susednim zemljama sprečava integraciju i konsolidaciju tih zemalja. Beograd polazi od toga da je uspostavio dobre „diplomatske odnose sa svim centrima moći u svetu" i da je time dobio na geostrateškom značaju. Tokom poslednje četiri godine Beograd je uspeo da dođe do Trampove administracije, što ga je ohrabrilo da pojača svoje smetajuće prisustvo, kako u Bosni, tako i u Crnoj Gori i na Kosovu, čak do tačke koja je otvarala mogućnost „rekompozicije” Balkana - kaže Biserko.

U tekstu prepunom neosnovanih optužbi na račun Srbije i posebno predsednika Vučića, Biserko sugeriše da međunarodna zajednica mora da "ukloni maligni uticaj srpskih pretenzija" u BiH, što nedvosmisleno znači ukidanje Republike Srpske i konačno stvaranje unitarne Bosne i Hercegovine-

- Da bi Bosna postala funkcionalna država nužno je pre svega staviti tačku na promenu granica i sprečiti uticaj, kako Srbije. Posebno je opasan dva veka dugi imperijalizam Srbije. Reafirmacijom postojećih granica uz čvrsto jemstvo međunarodne zajednice moguće je ukloniti maligni uticaj svih pretenzija, posebno onih srpskih, i tek je tada moguće očekivati da se tri naroda u Bosni okrenu vlastitoj agendi. To podrazumijeva i uspostavljanje državnog identiteta, jer bez toga se ostavlja prostor dezintegracijskim trendovima - ističe Sonja Biserko. 

Dakle, prema rečima Sonje Biserko, tačnije onih u čije ime ona "slučajno" istupa, baš u ovom trenutku, cilj je slomiti tek uspravljenu Srbiju i onemogućiti zaštitu minimuma srpskih nacionalnih interesa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PetarS

pre 3 godine

Ne objavljen komentar na B92: "Jedna jedina prosta cinjenica, koju niko od NVO (od Danijela Servera do Medlin Olbrajt, ukljucujuci i Sonju Biserko) nikada nije objasnio ni demantovao, a to je: "DA je Zapad branio suverenitet YU, ISTO kao sto je brano suverenitet BiH zadnjih 30 godina, do gradjanskog rata u YU ('90ih) nebi ni doslo". Sve secesionisticke republie su u YU bile extremno za decentralizaciju, ALI kad su dobili svoje drzave, onda su strogo bile za UNItarizaciju. Zasto u YU nije mogla da bude gradjanska drzava. Unutrasnje granice se brisu, uvodi se princip 1 covek - 1 glas!? Pa zato sto su ~60%+ stanovnika YU bili Srbi. Kako to da je prihvatljivo resenje YU krize bilo priznanje Republika/Entiteta-KiM. A za resenje BiH to je neprihvatljivo?? Kako moze "negiranje Genocida" u BiH biti neprihvatljivo, kada su glasovima biraca gradonacelnik Srebrenice SVE DO izbora 2016 bili Bosnjaci. Dok u Kninu Srba vise NEMA! I onda je Srebrenica Genocid, a "Oluja" nije? Rec je o 2 jako slicna zlocina i 2 EXTREMNO razlicite presude suda u Hagu?! Pri cemu "Oluja" po posledicama je mnogo bliza definiciji Genocida! Srbi su poslali autobuse za zene, decu i starce Srebrenice, a Hrvati MIGove 21. Bosnjaci traze da im Srbi priznaju Genocid u BiH dok im u skolama i kancelarijama (FBiH) vise slike Dz. Ataturka (koji je izvsrsio Genocid nad JErmenima 1915, koji oni ne priznaju)! Srbi su dali 2 Miliona zrtava u 2 Sv.rata da bi ziveli u 1 zemlji. Zasto bi Srbi odustali od svoje brace? Objasnite to (sve)?" Naj veci problem svih anti-srpskih i pro-Zapadnih lobi grupa je sto pokusavaju da SRPSKE NACIONALNE INTERESE proglase za "Ruski maligni Uticaj" protiv koga Srbi treba da se bore! Sto ce reci, da Srbi treba da se bore protiv NAcionalnih Interesa Srbije i Srba (da bi bili pohvljaeni)! Inace UOPSTE nije slucajno sto Sonja Biserko "slucajno" istupa bas sada, NAKON "povampirenja" njene stare sefice Medlin Olbrajt!!

jura

pre 3 godine

Zaboravio si napisati da je do Oluje pola miliona Hrvata spavalo po garažama dok su Srbi po Krajini slušali Baju m.k. Kad si toliko dobar političar idi onda ti u garažu, a albancima prepusti južnu srbiju.

Saki Kawasaki

pre 3 godine

Svaka čast sve čista istina bez ikakve mržnje izrečena .

PetarS

pre 3 godine

Cista Istina koju neki ne vole da cuju (sto se vidi iz jednohg odgovora). Vise im godi da slusaju gore-pomenute "PROFESIONALNE posipace pepelom" koji su ih ubedili da su oni jedine i naj vece zrtve. Dok srpske ztve namaju CAK ni satisfakciju sudskih presuda (suda u Hagu), za razliku od njihovih (HR,BiH,K*) zrtava. Pozz.

Sara

pre 3 godine

Smeta im što Srbija napreduje daleko bolje od ostalih!

Ivana

pre 3 godine

Mnogima smeta jaka i uspravna Srbija, ali to je njihov problem. Ovakvom propagandom nadam se da samo otvara oči onima koji jošp uvek ne žele da prihvate da smo na dobrom putu.

Ana

pre 3 godine

Hrvatska je kao i do sada imala svoje iskrivljeno mišljenje o našoj zemlji i srpskom narodu. Pa neka i ovoga puta ostane samo na mišljenju.

Boba

pre 3 godine

Ovo su nebulozna nagađanja. Naša zemlja se zalaže za politiku mira i stabilnosti, kao i normalizaciju odnosa u celom regionu.

Stefan

pre 3 godine

U ovakvim scenarijima o kakvima piše hrvatski list, nema dobitnika. Naša zemlja je do sada pokazala da se maksimalno zalaže za politiku mira i stabilnosti.

Marko

pre 3 godine

Ovaj tekst je pisala Sonja Biserko, osnivačica i predsjednica SHO, i prenio Deutshe wele, a zatim Jutarnji. Nije ta izjava u tekstu došla iz Hr, nego iz Srbije. Šta se odmah za Hrvate hvatate.

Ognjena

pre 3 godine

Sonja Biserko... Šta reči za to zlo od žene , za najvećeg antisrpskog lobistu? Strašno...

Karma

pre 3 godine

Čini mi se da bi naše bezbednosne službe pod hitno trebale da odu na određeno vreme na intenzivnu obuku u IZRAEL gde će iz prve ruke, od specijalaca MOSAD-a, biti obučeni šta i kako se radi sa onima koji rade protiv sopstvene države. Ovakav otvoreni poziv na rušenje sopstvene države ni u jednoj zemlji na svetu ne bi prošao nekažnjeno a ova zla, beskrupulozna plaćenica će koliko sutra dobiti pozive za gostovanje na nekoliko domaćih "slobodnih" TV stanica da predstavi svoj plan rušenja Srbije.

Tijana

pre 3 godine

Ma dajte bre vise ...dokle ovakve bolestine da se objavljuju...

Sara

pre 3 godine

Koliko samo bolesti, mrznje i zavisti...uzas jedan

zoran

pre 3 godine

Hrvati nemaju s tim nista...tekst je iz Srbije...pa gde zivi i radi autor teksta_?

Marko

pre 3 godine

Svima nam je dobro poznat 'rad' Sonje Biserko, ali nekako uvek uspe da me iznenadi količinom mržnje koju gaji prema srpskom narodu. Jezivo...

Nikodije

pre 3 godine

Ko je to toliko lud da se uplaši reči Sonje Serko. Ta uvažena baba već godinama gostuje po stranim tv. stanicama. A jutrić je toliko uticajna "novina" da je "Kekec" za njih ozbiljno političko glasilo. Pa to je cirkus nad cirkusima. Poštedite nas ovako bombastih naslova jer ima i onih koji pate od kardiovaskularnih bolesti i mogli bi da stradaju od ovako brutalnih vesti.

Kristina kastratovic

pre 3 godine

Samo sloga Srbina spasava, jedinstvo i samo jedinstvo kao odgovor na sve napade !

Ceca

pre 3 godine

Sta Hrvati hoce, dusu da nam uzmu! E, nece Srbija ce da stoji jos uspravnije nego sad i uvek ce biti bolja i priznatija od njih!

zoran

pre 3 godine

Nisi ni pročitala a ni razumela tekst...ali bitno je da si oplela po Hrvatima..šizofrenija

Mara

pre 3 godine

Prosto je neverovatno koliko ljudi mogu daleko ici.

Sonja

pre 3 godine

Sto pre reagovati na ovako teske reci i pretnje.

Ale

pre 3 godine

Tekst u kome se ističe da je jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem ključni problem za uspostavljanje mira na Balkanu potpisala je osnivačica i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko.

Sara

pre 3 godine

Najostrije kazniti svakoga ko se ovako ponasa i koristi pretnje i govor mrznje.

Coa

pre 3 godine

Srbija ce uvek pruzati maksimalnu podsku braci u Republici Srpskoj, i to je ono sto najvise boli one koji hoce da rasture to bratstvo.

Jana

pre 3 godine

Srbija ce do zadnjeg atoma snage braniti svoje interese i svoj narod gde gog on zivi.

Mily

pre 3 godine

Srbija ima KiM kojim se bavi i druge drzave je apsolutno ne zanimaju, niti se petlja u tudji teritorijalni integritet, bas kao sto ne da na svoj! Necemo dozvoliti da nas bilo ko gazi i ponizava, branicemo se zauvek protiv neprijatelja, odakle god dolazili!

Stojan

pre 3 godine

Ovu Biserko znam iz studentskih dana u Moskvi! Ostala je iskompleksirana i frustrirana celog zivota!

Nikola

pre 3 godine

Da li će nas Hrvatski mediji ostaviti na miru.

Saša

pre 3 godine

Niko ne može narušiti odnose Srbije i Republike Srpske.

Vesko

pre 3 godine

Niko ne može da naruši međuprijateljske odnose i da utiče na međusobnu saradnju.

Bojan

pre 3 godine

Naprotiv, Srbija je garant mira i stabilnosti na Balkanu!

Lena

pre 3 godine

Vise je nego jasno da je Srbija pocela ozbiljno da smeta mnogim evropskim i svetskim velesilama zbog svoje nezavisnosti i vojne moci koju je ostvarila poslednjih godina, ali isto tako jasno je da necemo dozvoliti da iko upravlja nasim odlukama i planovima!

Sanja

pre 3 godine

Ta žena ne zna šta priča prevršila je svaku meru iz dana u dan je sve gora i gora.

milicadimic

pre 3 godine

Smeta joj veliki uspeh naše zemlje smatram da naša zemlja čini pravu stvar što se tiče saradnje naše zemlje i Republike Srpske.

laki

pre 3 godine

Nacisti jednom, nacisti uvek. Slomili ste zube 1914.- 1918. slomili ste zube 1941. - 1945. Slomicete ih opet, 90. tih godina ste izabrali nove saradnike, one koji su vam lomili kičmu zajedno sa Srbijom u prethodna dva rata. Vas Srbija nikad nije napadala, vi Srbiju jeste. Sada sa Hrvatima koji su vas itekako napadali u proslosti, imate saveznika. Zaboravili sre sta cam pise na katedrali u Magdeburgu. Da vas podsetim: "sacuvaj me boze kuge, gladi i Croata". E imali ste ih kao saveznike i u jednom i u drugom ratu. Svaka cast na izboru. Nolje niste ni zasluzili.

Nikola

pre 3 godine

Kakav bi bio položaj Srba u BiH da nema republike Srpske? Pitanje za sve koji su protiv R. Srpske.

DanaV

pre 3 godine

Stidite se! Jasno je koliko smo vođeni jakom i dobrom politikom, kada pišu da Srbiji treba slomiti kičmu! Prostora za strah nema, možemo samo nastaviti u istom pravcu jače nego ikada! Uzalud pišu neistine o nama, navikli smo i postali mnogo jači i čvršći!

Zoran

pre 3 godine

Sramno ! Jedina poruka svim mrziteljima Srba je da cemo se drzati jace nego ikad slozni i jedinstveni, dostojanstveno odgovoriti na sve napade i ucene pritom ne ugrozavajuci mir i stabilnost za koju se zalazemo !

DanaV

pre 3 godine

Svi se plase jake Srbije. A Srbija postaje jaka jer ima jakog vodju koji vodi ovu drzavu u pravom smeru !

Voja

pre 3 godine

Razumem donekle mržnju prema jednom čoveku ali mržnju prema svom narodu nemogu da razumem. Napraviti zakon o izdaji i veleizdaji koji bi bio najstrožiji prema ovakvim kreaturama.

Nikola

pre 3 godine

Srbija se nikada neće odreći Republike Srpske

Rade

pre 3 godine

Treba hitno kao Putin, zabraniti sve ne vladine organizacije.

Vlajko77

pre 3 godine

Biserko , mozes li mirno da spavas , sram vas bilo !

Pop

pre 3 godine

Најбоље би било да не објављујете овако нешто што не приличи само иритирате народ а ако је то циљ онда сте саучесник.

Aleksandra

pre 3 godine

Sad kad se Srbija digla iz pepela, mnogi iz ljubomore žele da joj spale krila!

Vera

pre 3 godine

Ona prima visoku platu za to sto crni nasui zemlju!!!!!!

Marko

pre 3 godine

Pratim te HR novine. Ne prodje dan da nema par vesti za nas. Bas su optereceni Srbijom i mrznjom. Tesko je ziveti u njihovoj kozi.

Maja

pre 3 godine

Nazalost, mnogima smeta jaka i stabilna Srbija, ali Srbija ce nastaviti da se bori.

Lovac

pre 3 godine

Ocigledno je da mnogima smeta jaka i stabilna Srbija i sve ce uciniti da je oslabe i destabilizuju.

Bojana

pre 3 godine

Prosto je neverovatno koliko ljudi mogu daleko ici. Ovakve pretnje nisu ni malo naivne!

Jana

pre 3 godine

Sonja Biserko toliko mrzi svoju zemlju da to nije normalno.

zoran

pre 3 godine

Smešni ste i providni u konstrukcijama...uzgred, sve je tačno napisala gospođa koja živi i radi u Srbiji. Vi ste samo malo preusmerili mete..imate problem.

Bubuleja

pre 3 godine

Biserko u mnogo čemu greši. Prvo greši u tvrdnji da je Srbija jaka sa Vučićem.

mile

pre 3 godine

Ja sam vam više puta pisao,pa ajde još nešto da dodam,ali niste fer,ne objavljujete! Kakve BARABE ima SRBIJA kao država (mislim domaće IZDAJNIKE),teško BOGAMI! Mene ne čude ovi SVETISKIH SUKOBA PROFITERI! TI KOJI NAPADAJU DANAŠNJU VLAST SRBIJE,ZA NJIH NEMA NI DRŽAVA NI NAROD-NIŠTA POD MILIM BOGOM! ONI SU VAM LJUDI ZA KOJIH JE BITNO KAO ZA BILGEJTSA,SOROŠA... ONI SU VAM OVI GORE,ALI U MALOM,NA LOKALNOM NIVOU! VALJDA ĆE DRŽAVA DA SE IZBORI.NE ZNAM ŠTA DA KAŽEM,PONOVO SE VIJU TMURNI OBLACI. BOG NEKA JE U POMOĆI.

Romanija

pre 3 godine

Ma kakav ratni plen kakvi bakrači. Srbi su na svojim vekovnim ognjištima.

Kozara

pre 3 godine

Mnogo je krvi proliveno da bi sačuvali naša vekovna ognjišta i da bi nas sada neko gumicom izbrisao.

srba

pre 3 godine

Kakvi su Srbi izdajnici, poltroni i destruktivci, sami sebe optuzuju za sve i svja, cudi me da do sada gospodu nisu izabrali za precednika ???

ana

pre 3 godine

napadi su strasni. Srbija ce se odbraniti od svih politickih pritisaka i ostati jedinstvena.

ana

pre 3 godine

Napadi na nasu drzavu i predsednika su zaista strasni. Istrajacemo kao narod i nikad necemo pokleknuti ni pred kim.

ana

pre 3 godine

Ovakvi naslovi u meni podilaze jezu. Srbija je trn u oku zato sto napreduje i zato sto je jaka. Izdrzacemo sve pretnje i pritiske.

Aleksandar

pre 3 godine

Srbija će uvek ostati uspravna, to je kompleks koji Hrvatska ima!

minja

pre 3 godine

sribija nikad vise nece biti na kolenima mada bi to mnogi zeleli

veljke

pre 3 godine

Na zalost na "zapadu nista novo" sto bi rekao "Corba," na protiv oni to otvoreno pricaju da smo mi mali Rusi,. Englezi su javno rekli da Srbija moze da se slomi jedino da se islamizuje, tako sto ce veliki broj izbeglica ostati u Srbiji a mi cemo pomoci Srbiji da se oni zbrinu. Tako da nam "spasa nema a propasti necemo".(N. Pasic.)

Sara

pre 3 godine

Kakve gnusne izjave stoje iza ovakvih napada. Znamo da Srbija ima mnoštvo lažnih prijatelja ali ovo je zastrašujuće.

Vanja

pre 3 godine

Podići tužbu protiv Biserka pa neka sud isplati odštetu za ovakve banalne uvrede.

Stefan

pre 3 godine

Srbija je danas uspesna i svi je vide kao takvu, a ti mali mediji koji pokusavaju da to ospore mnogo su oni mali za tako nesto.

Luka

pre 3 godine

Nije mi jasno sta hoce Hrvatska. Imaju i svojih problema koje trebaju da rese a mesaju se u nasu politiku i napadaju bez bilo kakog povoda.

Marko

pre 3 godine

Na veliku zalost autora spornih tekstova koji su se pojavili u Hrvatskoj, Srbija je vec jaka i stabilna drzava, i bice jos jaca.

Sladjana

pre 3 godine

Mnogima ne odgovara to što je Srbija lider.

Tanja

pre 3 godine

Srbija i RS ce se zajednickim snagama izboriti protiv ovih pretnji.

ivana

pre 3 godine

Koliko licemeran moras biti da izjavis ovako nesto i pretis.

mira

pre 3 godine

Nema srama, ni pameti kada moze ovako nesto da kaze. Neki ljudi ocigledno nemaju gram mozga u sebi.

Milan

pre 3 godine

Pa kada bi se samo oni pitali nikada se i ne bi uspravili, ostali bi pognuti zauvek pred njima, sva sreca pa nije tako.

Slađa

pre 3 godine

Koliko samo zla pojedini žele našoj zemlji i RS..

Slađa

pre 3 godine

Srbija kao jaka država mnogima je trn u oku.

Slađa

pre 3 godine

Biserko je još jednom pokazala koliki je srbomrzac i do koje mere je u stanju da ide u napadima na Srbiju.

Ivana

pre 3 godine

Srbija mora da reaguje na ove pretnje i da tuži Sonju Biserko na ove izjave, ali i pojedinaca što žele da destabiliše ceo region. Srbija želi da gradi dobre odnose zbog svoga naroda.

Jakov

pre 3 godine

Srbija je konačno na pravom putu, zato nas i mrze!

Zlatko

pre 3 godine

Kad nas napadaju stranci, nekako me i ne pogađa, znam da ne mogu drugačije da misle. Ali kad to rade ovi, odavde, naši, e to je baš užasno!

Ljiljana

pre 3 godine

Srbija stoji uspravno i stajace jos uspravnije!

Jelena

pre 3 godine

Doticnoj gospodji ocigledno smeta stabilna Srbija sa Vucicem na celu

Opa djidji

pre 3 godine

Srbija je ojacala i ne moze joj se vise tako lako lomiti kicma!!! Nedamo srbiju i RS!!!

Marija Ruzic

pre 3 godine

Pretnje Srbiji i Srbima sa svih strana,a najzesce iz Hrvatske!Oni bi da nas lincuju!Gospodo,taj film necete gledati!

Filip

pre 3 godine

Koliko mržnje u izjava Sonje Biserko. Ovo je dno dna.

Nata

pre 3 godine

Nije mi jasno zasto nekom smeta to koliko smo jaki kao zemlja!

Filip

pre 3 godine

Ovolika količina zla i mržnje neće izaći na dobro. Biserko je prevršila svaku meru.

Filip

pre 3 godine

Srbija neće pokleknuti pred Srbomrscima poput Sonje Biserko.

Boris

pre 3 godine

Nasa zemlja se zalaze za mir i stabilnost, a nekome izgleda smeta sto smo stabilna drzava!

Dragan

pre 3 godine

Izdržali smo svašta pa ćemo izdržati i ove pritiske zapadne demokratije.

Dragan

pre 3 godine

Zajednistvom prebrodicemo sve, pa i novu turu pritisaka.

Dragan

pre 3 godine

Jedni drugima smo oduvek bili snaga i podrška i tako će i sada biti.

Jana

pre 3 godine

Kakve su ovo reci??! Pa ovo je strasno i za svaku osudu!

Željko

pre 3 godine

Postoje političke strukture u inostranstvu, pomognute nekim političkim subjektima u zemlji, kojima ne odgovara ekonomski i politički jaka Srbija, koja ne igra kako oni sviraju i koju ne mogu lako da čerupaju.

Lazar

pre 3 godine

Zbog ofanzive koja ima za cilj destabilizaciju i slabljenje Srbije, srpski narod mora biti jedinstven kako bi se lakše odbranili od ovih bestijalnih napada.

Sandra

pre 3 godine

Koliko zlobe i mrznje Hrvati gaje prema nama da je to strasno.

sledeća vest

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Na današnji dan: Jugoslavija je zavladala Evropom, Hrvati na sebe navukli "prokletstvo"!
Košarka

Na današnji dan: Jugoslavija je zavladala Evropom, Hrvati na sebe navukli "prokletstvo"!

Košarkaška reprezentacija Jugoslavije postala je prvak Evrope na današnji dan 1995. godine, pobedom u finalu nad Litvanijom rezultatom 96:90! Meč u atinskoj dvorani "Marusi" ostao je upamćen po fantastičnoj partiji Aleksandra Đorđevića, zakucavanju Predraga Danilovića preko Arvidasa Sabonisa, kao i po skandaloznom potezu Hrvata na svečanoj ceremoniji dodele medalja!

02.07.2024

06:40

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija