• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.08.2024

10:07

Proglasovac i akademik Vladica Cvetković: Nije tačno da je stav SANU da ne treba rudariti litijum, pojedini mediji lažima šire paniku!

ATAIMAGES

Politika

Proglasovac i akademik Vladica Cvetković: Nije tačno da je stav SANU da ne treba rudariti litijum, pojedini mediji lažima šire paniku!

Podeli vest

Jedan od osnivača opozicionog Proglasa i akademik Vladica Cvetković otkrio je da nije tačno da je stav SANU da ne treba rudariti litijum, te da pojedini mediji lažima šire paniku!

Cvetković je u intervjuu za “Radar” istakao da su laži da će biti raseljeno 300.000 ljudi, da će biti otvoreno 40 rudnika, da će se Podrinje pretvoriti u sprženu zemlju, da ćemo jesti litijum umesto da pijemo mleko…

Foto: printscreen

 

 

- Opskurni likovi danas urlaju protiv rudarstva, a do juče su se zalagali za to da se marsovcima prizna nacionalna pripadnost. Inicijativa za moraturijum na istraživanje i eksploataciju litijuma i bora je akcija dubokog neznanja, građanske neodgovornosti i primitivne politike - rekao je i dodao:

Foto: printscreen

 

 

- Simpozijum u SANU nije bio javna rasprava, takvih skupova je do sada u Akademiji bilo na stotine, većina se bavila temama važnim za društvo, ali nijedan od njih nije bio zloupotrebljen za zasenjivanje nestručne javnosti, poput ovoga o projektu Jadar. Nešto što je zaista moglo da pokrene pravi stručni dijalog u akademskoj atmosferi i bez unapred određenih stavova, iskorišćeno je kao presuda, kao argument da tu nema šta više da se razgovara. Javno mnjenje je tako poverovalo u rečenice: „SANU se izjasnila!“ ili „SANU je rekla!“ i to bez ikakve rezerve, mada prema istraživanju IPSOS-a, četiri petine tog istog javnog mnjenja ne može da navede nijednog sadašnjeg člana Akademije, a preko devedeset procenata nije nikada prisustvovalo nekom događaju u SANU - istakao je Cvetković.

Foto: printscreen

 

 

 

Foto: printscreen

 

 

Cvetković je napomenuo da ako neko izvan akademske zajednice kaže da je u SANU završena javna rasprava o projektu Jadar, on pokazuje da je ili naivan ili bezobrazan, ali ako to izjavi doktor nauka, onda je posredi samo ovo drugo.

Foto: printscreen

 

Foto: printscreen

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija