• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

13.06.2024

12:50

Jović: Mitar je "paker",  Duci ima strašnu levicu

Starsportphoto

EURO 2024

Jović: Mitar je "paker", Duci ima strašnu levicu

Podeli vest

Moj saigrač Aleksandar Mitrović je "paker", dok Dušan Vlahović ima strašnu levu nogu, poručuje napadač fudbalske reprezentacije Srbije Luka Jović.

On ističe da obožava da igra u formaciji sa dvojicom napadača i da se sjajno dopunjuje sa saigračima. 

- Čini mi se da možemo da se pohvalimo sa defanzivcima, ali da trenutno imamo dobrih napadača. Mitar, Vlahović, Ratkov, Joveljić... Stvarno talentovani momci. Mitar je najstariji od nas. Imali smo puno prilika da učimo od njega. Momak koji je imao fantastičnu prošlu sezonu je Dušan Vlahović u Juventusu. Mislim da sjajno dopunjujemo jedan drugog i da smo maksimalno iskorišćeni u službi tima. Mislim da je Mitar što se tiče završnice ono što mi u žargonu volimo da kažemo "paker", dobar u vazduhu, korsiti šanse. Duci voli da traži prostor i ima strašnu levu nogu. Ja više volim da igram u formaciji sa dvojicom napadača, da imam slobodu da mogu da se krećem. Kao što sam već rekao, zadovoljstvo mi je što igram sa njima. Sa obojicom se osećam lepo na terenu - poručio je Vlahović. 

Foto: Starsportphoto

 

Selektor Dragan Stojković Piksi igrao je u više formacija, a Luki najviše prija ona sa dvojicom napadača na terenu. 
- Meni odgovara formacija sa dvojicom napadača. Proslavio sam se u toj formaciji u Frankfurtu. Svakom napadaču odgovara ofanzivan stil fudbala, jer to vas više motiviše da postignete gol. Nadam se da ćemo nastaviti u budućnosti da igramo u ofanzivnom sistemu - kaže napadač Milana. 

Srbija če na Evropskom prventvu odmeriti snage sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. Jović ističe da će biti teško, ali da je prolaz u nokaut fazu zacrtani cilj. 

Foto: AP PHOTO

 


- Dugo nismo bili na EP, bilo je par situacija gde smo mogli da se plasiramo, ali okolnosti nam nisu pomogle. Sada zaslužujemo da budemo tu. Očekujemo da prođemo grupu i da se pokažemo u što boljem svetlču. Voleo bih naravno da idemo što dalje. Imamo kvalitet za to. Turnir je specifičan, jer je u nokaut fazi sve moguće. Dobili smo jaku grupu. Englezi su među favoritima za osvajanje EP sa mnogo jakih individualaca. Danska i Slovenija najmanje odgovaraju našem stilu igre, jer igraju čvrst i agresivan fudbal. Od druge i treće utakmice će mnogo zavisiti nas plasman u grupi. Daćemo sve od sebe naravno da pobedimo u sve tri utakmice u grupi i prođemo dalje - kaže napadač. 

On se prisetio kako je na početku karijere dobio napadač Falkao, po napadaču Radamelu Falkau. 
- Taj nadimak mi je dao generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Stilom igre sam ga podsećao na njega, imali smo istu kosicu i pokušavao sam da rešavam situacije kao Falkao. On je jedan od igrača od kojih sam mnogo naučio gledajući ih - zaključio je Jović. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“
Društvo

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“

Povodom dvadesetog obeležavanja međunarodnog dana Dunava, na teritoriji Republike Srbije i drugih podunavskih zemalja održava se niz manifestacija, radionica i festivala koji imaju za cilj da skrenu pažnju i podignu svest o važnosti drugog sliva Evrope. Reka Dunav prolazi kroz četrnaest zemalja u kojima živi preko 80 miliona ljudi kao i četiri evropske prestonice, Beč, Bratislavu, Budimpeštu i Beograd.

29.06.2024

13:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija