• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

21.07.2024

14:10

Konačan spisak "delfina"! Ovi vaterpolisti će braniti dvostruko zlato na OI!

Marcel ter Bals MTB-Photo

Olimpijske igre

Konačan spisak "delfina"! Ovi vaterpolisti će braniti dvostruko zlato na OI!

Podeli vest

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović (42), objavio je na koga računa za predstojeće takmičenje u u Parizu (od 26. jula do 11. avgusta).

"Delfini" u francusku prestonicu idu kao dvostruki uzastopni olimpijski šampioni, pošto su zlatnu medalju uzeli na Igrama u Riju 2016, a zatim i u Tokiju 2021.

Kako je i ranije najavio, kormilar našeg nacionalnog tima je, po završetku zajedničkog rada sa Crnom Gorom u Podgorici, odredio 13 igrača koji će predstavljati Srbiju na najvećoj planetarnoj smotri.

Stevanović se odlučio za: Radoslava Filipovića i Vladimira Mišovića (golmani), Dušana Mandića, Strahinju Rašovića, Savu Ranđelovića, Miloša Ćuka, Nikolu Dedovića, Radomira Drašovića, Nikolu Jakšića, Nemanju Ubovića, Nemanju Vica, Petra Jakšića i Viktora Jakšića.

Foto: Marcel ter Bals/MTB Photo

vaterpolisti Srbije

Naši vaterpolisti se nalaze u grupi B, gde će odmeriti snage sa Australijom, Francuskom, Mađarskom, Japanom i Španijom. "Delfini" olimpijski turnir počinju 28. jula utakmicom protiv "samuraja", a dva dana kasnije će igrati protiv "kengura".

Prvog dana avgusta rival Srbiji će biti"crvena furija", zatim 3. avgusta Francuzi, a u poslednjem kolu, igraćemo protiv severnih komšija.

Četiri prvoplasirane ekipe iz grupe će nastaviti takmičenja u četvrtfinalu, sa četiri tima iz druge grupe u kojoj su: SAD, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora i Rumunija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Oglasio se Trampov tim! 6 milimetara delilo je od tragedije!
SAD

Oglasio se Trampov tim! 6 milimetara delilo je od tragedije!

Nedelju dana nakon što je bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp preživeo atentat na skupu u Pensilvaniji, njegov tim za kampanju objavio je najnovije podatke o zdravstvenom stanju Trampa.

21.07.2024

13:57

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija