• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

21.07.2024

16:06

Gvideti prelomio! Konačan spisak odbojkašica za Pariz, uz dve promene!

AP PHOTO

Olimpijske igre

Gvideti prelomio! Konačan spisak odbojkašica za Pariz, uz dve promene!

Podeli vest

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije odlučio je na koga definitivno računa za predstojeće Olimpijske igre, koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta.

Svaki trener imao je tu mogućnost da promeni četiri imena u odnosu na prvi, preliminarni spisak, a Đovani Gvideti (51) je sada odlučio da napravi dve korekcije.

Na najveću planetarnu smotru putovaće Silvija i Mina Popović, dok su umesto njih precrtane rezervni korektor Ana Bjelica i libero Aleksandra Jegdić.

Iskusni stručnjak je odlučio da u francusku prestonicu vodi samo jednog libera. Na prvobitnom spisku Aleksandra je bila u planu  ali se posle odličnih partija na prijateljskim utakmicama Italijan ipak odlučio za iskusnu Silviju Popović.

Ovo je sada konačan spisak reprezentacije Srbije za Pariz: Maja Ognjenović i Bojana Drča (tehničari), Tijana Bošković (korektor), Silvija Popović (libero), Sara Lozo, Bianka Buša, Aleksandra Uzelac, Bojana Milenković i Katarina Lazović (primači servisa), Maja Aleksić, Hena Kurtagić i Jovana Stevanović (srednji blokeri). Rezervna igračica je Mina Popović.

Foto: EPA Images

odbojkašice Srbije

Selektor Srbije je na konferenciji za medije uoči polaska u Pariz pričao o trenutnoj formi i cilju na Igrama. Podsetimo, naše devojke su u Riju 2016. osvojile srebro, a u Tokiju 2021. bronzu.

- Idemo u Pariz i nadamo se zlatnoj medalji. Znamo da nismo jedina reprezentacija koja ima tu želju, jer mnogi dolaze sa istom ambicijom. Očekuje nas izuzetno teško takmičenje, ali u dobroj smo formi. Odradili smo sve što smo planirali. Što se tiče grupe, izuzetno je teška. Iako Francuska nije vrhunska selekcija, sigurno će pokušati da prikaže najbolju igru na domaćem terenu. Osim toga, igraćemo i sa pobednicima prethodna dva izdanja OI, Amerikom i Kinom - rekao je Gvideti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija