• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

22.07.2024

06:40

Janić za Informer: Iznenadićemo navijače! Nismo favoriti, ali imamo šanse!

Starsportphoto

Olimpijske igre

Janić za Informer: Iznenadićemo navijače! Nismo favoriti, ali imamo šanse!

Podeli vest

Srećni smo što smo se uopšte plasirali na Olimpijske igre, a daćemo sve od sebe da donesemo dvocifren broj medalja. Moramo da budemo iskreni, odbojkaši nisu među favoritima, ali apsolutno imamo šanse, poručio je Bojan Janić (42) u razgovoru za Informer televiziju.

Odbojkaška reprezentacija Srbije je na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jula - 11. avgusta), u grupi A zajedno sa domaćinom, Kanadom i Slovenijom. Put u francusku prestonicu predviđen je u sredu, 24. jul, a uoči odlaska ekipa Informer televizije razgovarala je sa pomoćnim trenerom u stručnom štabu naše selekcije.

Nekadašnji kormilar Partizana smatra da će na najvećoj planetarnoj smotri konkurencija biti veoma jaka, ali da to neće demotivisati odbojkaše, koji na takmičenje idu spremni i zadovoljni što su posle 12 godina uspeli da izbore olimpijsku vizu. 

- Moramo da imamo u vidu da se ceo svet mesecima priprema za OI i da je ovo najvažnije sportsko takmičenje. Ima mnogo faktora koji odlučuju o medalji. Konkretno, za nas odbojkaše, mi smo propustili dva puta Olimpijske igre i srećni smo što smo se sada uopšte plasirali. Naravno, svi mi koji idemo u Pariz daćemo sve od sebe da donesemo dvocifren broj medalja našoj zemlji - rekao je Janić.

S druge strane, od srpskih odbojkašica se očekuje da ostanu u samom vrhu. One će u grupi igrati protiv Francuske, SAD i Kine.

- Što se ženske reprezentacije tiče, one su u samom vrhu već dug niz godina. Stvarno ne bih da im stvaram pritisak, očekujem medalju, a verujem i da one same isto očekuju - naglasio je čuveni as.

Foto: Informer

Bojan Janić

Prvi saradnik selektora Igora Kolakovića veruje u potencijal "orlova" i nada se prijatnom iznenađenju.

- Što se nas tiče, mi ćemo da probamo da iznenadimo navijače. Moramo da budemo iskreni, nismo među favoritima, ali apsolutno imamo svoje šanse. Dobro smo radili i dugo se spremali, pa se nadam da ćemo pružiti maksimum u Parizu - poručio je Janić.

On je na kraju dodao da svi naši sportisti koji su izborili normu za predstojeće OI imaju jednake šanse za uspeh.

- Ne mogu nikoga posebno da navedem, očekujem od svih da nas pozitivno iznenade. Stvarno verujem da sve naše selekcije imaju šanse. I individualni sportisti, i oni koji se takmiče u ekipnim sportovima, očekujem da pruže maksimum za svoju zemlju. Od Olimpijskih igara ne postoji ništa veće, jer je to nešto što se čeka ceo život. Teško je uopšte doći na takmičenje, pa je i samo prisustvo velika stvar - zaključio je Janjić razgovor za Informer televiziju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)
Live TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)

Gosti emisije "Rat uživo" Informer TV bili su pukovnik Milan Jolović Legenda i analitičar Ljuan Koko. Govorili su o brojnim temama, prvenstveno o predstojećim izborima u Americi, odnosno informaciji da se demokratski kandidat Džo Bajden povlači iz izborne trke, ali i o drugim aktuelnim temama, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi.

21.07.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija