• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.08.2024

05:42

Novak zabezeknuo novinare! Ni reč nije želeo da kaže o ovome

OKS

Olimpijske igre

Novak zabezeknuo novinare! Ni reč nije želeo da kaže o ovome

Podeli vest

Pitali su Novaka Đokovića (37) šta posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a on je sve začudio odgovorom, nije želeo o tome da priča.

Novinari obožavaju da ćaskaju s najboljim teniserom svih vremena, jer ne postoji tema o kojoj Nole ne želi da priča, osim kad ga provociraju i baš preteraju. Ali, nakon što je pobedio Karlosa Alkaraza u borbi za prvo olimpijsko zlato nije želeo da priča o budućnosti. O tome šta dalje nakon što se sa 37 godina domogao jedinog trofeja koji mu je nedostajao.

- Prvi put u životu ne želim da odgovaram na ta pitanja, već da uživam u trenutku, u ovom uspehu. Video sam da je Simon Bajls zamolila medije da ne pitaju šta je sledeće posle osvajanja zlata na olimpijskim igrama. Ovo sam čekao celog života, osvojio sam bronzu u Pekingu, nisam uspevao da probijem polufinale posle toga na Olimpijskim igrama, iako sam uvek bio među favoritima. Sada sam to uspeo sa 37 godina i samo mi je u glavi da uživam i da slavim - nikad iskreniji nije bio naš teniser.

Foto: OKS

Pariz se poklonio Srbinu

 

Nole je posle finala rekao da bi da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu za četiri godine, a njegovog bivšeg trenera Gorana Ivaniševića to ne bi začudilo. Oborio je skoro sve rekorde. Mada, trenutno ima 99 trofeja, Rodžer Federer 103, a Džimi Konors 110, pa eto motiva za nastavak karijere. Iako je u 38. godinu u finalu Igara je u dva seta bio bolji od 16 godina mlađeg Alkaraza, koji je trenutno u najboljoj formi, pa je jasno da još uvek može bez problema da parira klincima.

Foto: OKS

Novak sa navijačima u Parizu

 

Nole se dan nakon osvajanja zlatne medalje pojavio pred 15.000 ljudi pred Ajfelovom kulom  ogrnut u srpsku zastavu, koji ne ispušta od momenta kada je postao olimpijski šampion. Tu je bila i njegova porodica supruga Jelena i deca Stefan i Tara.

- Mnogo sam zahvalan što su tu, što su imali priliku da uživo sa mnom iskuse sve što sam iskusio na terenu i ovde su bili danas, gledali su i nekoliko sportova zajedno sa nama. Olimpijske igre su nešto posebno, potpuno drugačjie od svega ostalog, na četiri godine nosiš svoju zastavu, to je vrhunac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija