• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.09.2024

05:49

Rafa, baš si licemer! Nadal progovorio o doping skandalu!

epaimages

Tenis

Rafa, baš si licemer! Nadal progovorio o doping skandalu!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal konačno je progovorio o dopingu Janika Sinera i stao na stranu italijanskog tenisera.

Italijan je u martu dva puta bio pozitivan na klostebol, ali su nadležni smatrali da nije kriv,  s tim da su mu oduzeti bodovi i novac iz Indijan Velsa, gde su testovi odrađeni.

Teniseri su besni jer je sve  zataškano i nekoliko meseci se nije ni znalo da je Siner bio dopingovan, a na kraju je prošao bez težih posledica. Javio se i Nadal koji je ubeđen da Siner nije namerno uradio ništa loše, a ne sumnjamo da će biti nezadovoljnih posle njegove izjave.

- Imam jednu osobinu ili manu, a to je da obično verujem u dobru nameru ljudi. Poznajem Sinera i ne mislim da je on namerno pokušao da se dopinguje - rekao je Nadal, koji, moramo da podsetimo, nije verovao u dobru nameru Novaka Đokovića, kada su ga pre dve godine zatvorili u Melburnu, jer nije primio vakcinu protiv korone. Tada je Španac pričao da su pravila pravila i da moraju da se poštuju, ali je izgleda u slučaju Janika promenio mišljenje.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal brani Janika Sinera

 

Španski teniser kaže da veruje u odluku koju su doneli nadležni organi. 

- Osim toga, pravda je pravda, i ne smatram da ona treba da nam se sviđa samo kada se rešava na način na koji mi mislimo. Verujem u nju i u organe koji odlučuju i koji zaista to rade na osnovu onoga što smatraju ispravnim. 

Smatra Španac da Siner nije zaslužio suspenziju.

- Potpuno verujem da ako nisu izrekli sankciju, to je zato što su oni koji su odlučivali u ovom slučaju jasno videli da ono što je bilo nije bilo za sankciju. Ne mislim da će Siner biti zaštićen samo zato što je on Siner, a da će neko drugi biti kažnjen. Verujem u to i zaista sam uveren u to. Naravno, mišljenje drugih je takođe potpuno respektabilno, ali ja imam ovo mišljenje - poručio je Rafa, čije se mišljenje sigurno neće dopasti Niku Kirjosu, koji smatra da je Italijan  zaslužio suspenziju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Na biračko mesto u Nemačkoj došao u "ladi nivi", Rusija i Putin su mu prijatelji! Lider AfD Bjorn Heke digao na noge Berlin!
Tako se to radi

Na biračko mesto u Nemačkoj došao u "ladi nivi", Rusija i Putin su mu prijatelji! Lider AfD Bjorn Heke digao na noge Berlin!

Kontroverzni nemački političar u više navrata je etiketiran kao "nacista" i "ekstremista", a nemački sudovi su ga u više navrata osuđivali zbog korišćenja zabranjenih nacističkih signala. Njegova desničarska partija Alternativa za Nemačku (AfD) ostvarila je odlične rezultate na izborima u pokrajinama Tiringija i Saksonija, a lider te partije u Tiringiji Bjorn Heke privukao je pažnju javnosti nakon što je na biračko mesto došao u legendarnom ruskom automobilu "lada niva".

03.09.2024

05:30

Erdogan zabio nož u leđa i EU i NATO! Turska pristupa BRIKS-u, Putin je opet nadigrao Vašington i Brisel!
Šah-mat

Erdogan zabio nož u leđa i EU i NATO! Turska pristupa BRIKS-u, Putin je opet nadigrao Vašington i Brisel!

Turska je podnela zahtev za pridruživanje BRIKS-u kako bi razvila nove savezničke veze, tvrdi Blumberg! Proširenje BRIKS-a biće razmatrano na samitu bloka u Rusiji u oktobru ove godine, kada se očekuje da će i zahtev Ankare dobiti "zeleno svetlo". Analitičari prijem Turske u BRIKS tumače kao novu veliku pobedu Rusije i Vladimira Putina na međunarodnoj pozornici!

03.09.2024

05:17

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija