• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2024

11:02

Holivud u Beogradu: Telekom Srbija pokreće seriju edukativnih događaja posvećenih filmu i TV serijama

Telekom Srbija

Društvo

Holivud u Beogradu: Telekom Srbija pokreće seriju edukativnih događaja posvećenih filmu i TV serijama

Podeli vest

TS Media, brend kompanije Telekom Srbija fokusiran na produkciju igranog sadržaja, donosi Holivud Beogradu i to kroz ekspertizu američkog muzičkog supervizora Tomasa Golubića koji će održati predavanje na internacionalnoj muzičkoj konferenciji Runda Digital Days u okviru programa Masterclass powered by TS Media.

Masterclass powered by TS Media je serija ekskluzivnih, edukativnih događaja pokrenutih sa ciljem dodatne profesionalizacije i edukacije u okviru filmske i televizijske industrije u Srbiji.

Tim povodom, Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju u Telekomu Srbija, objasnila je:

- Masterclass powered by TS Media je ambiciozan projekat namenjen edukaciji mladih talenata i profesionalaca kroz seriju ekskluzivnih predavanja. Cilj ovog projekta je da, uz učešće domaćih i svetski priznatih stručnjaka iz najrazličitijih sfera filmskog zanata i kreativnog stvaralaštva, prenesemo njihova znanja i iskustva svima koji teže daljem usavršavanju i sticanju novih saznanja. Kao regionalni lider u proizvodnji igranog sadržaja, želimo da inspirišemo nove generacije i pružimo im priliku da se razvijaju u stalno evoluirajućem svetu kinematografije. Kao društveno odgovorna kompanija ova inicijativa je naš doprinos u edukaciji kako mladih kreativaca tako i već ostvarenih profesionalaca sa kojima zajedno pišemo nove stranice srpske kinematografije.

Tomas Golubić, koji je četvorostruko nominovan za prestižnu nagradu Emi, po prvi put će gostovati u Beogradu 23. septembra u 15.30h u Domu omladine, Svoje znanje i iskustvo stečeno tokom rada na planetarno popularnim serijama poput „Breaking Bad“, „The Walking Dead“, „Ray Donovan“ i „Six Feet Under“, Golubić će podeliti u okviru predavanja pod nazivom „Muzika kao narativ u Better Call Saul“ na kojem će otkriti na koji način je muzika doprinela izgradnji likova i narativa serije.

Telekom Srbija prepoznaje važnost muzike u igranim formatima i ovo predavanje je iskorak ka unapređenju saradnje filmske i muzičke industrije, s ciljem dubljeg razumevanja značajnog doprinosa muzike filmskom stvaralaštvu i usklađivanja lokalne industrije sa svetskim standardima. Predavanje Thomasa Golubića je prilika za sticanje znanja o odabiru, primeni i važnosti muzike u kreiranju filmskog i serijskog sadržaja, kao i za detaljnije upoznavanje sa profesijom muzičkog supervizora koja je nedovoljno zastupljena u domaćoj kinematografiji.

Ovo je samo prvo u nizu predavanja u okviru programa Masterclass powered by TS Media koji će omogućiti domaćim profesionalcima i studentima audio - vizuelnih umetnosti, jedinstveni uvid u složene procese multimedijalnog stvaralaštva. U planu su predavanja domaćih i inostranih eksperata iz polja režije, scenarija, montaže i drugih oblasti filmske i televizijske industrije.

Dom omladine Beograda biće domaćin šestog izdanja internacionalne konferencije Runda Digital Days, koja će se održati 23. i 24. septembra, a u okviru nje će biti i održana i godišnja konferencija Svetske mreže nezavisnih izdavača – WINCON, po prvi put u ovom delu Evrope. Učešće na konferenciji su potvrdili brojni predstavnici muzičkih giganata kao što su YouTube, Bandcamp, Merlin, Audio Salad, Sub Pop Records, Partisan Records i niz muzičkih profesionalaca iz Srbije i regiona.

Link - program


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija