• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2024

09:38

SLUŽITI SVOJOJ DRŽAVI: Kolumna Dragoslava Bokana koji ne smete propustiti! Sve objašnjeno!

Tanja Andric

Kolumne

SLUŽITI SVOJOJ DRŽAVI: Kolumna Dragoslava Bokana koji ne smete propustiti! Sve objašnjeno!

Podeli vest

Služiti Srbiji, uprkos svemu i svima. Služiti jasno i nedvosmisleno, bez otrovnih sumnji i fatalnog nepoverenja.

Služiti Otadžbini i narodu - a preko Države (drugačije i nije moguće) - dokle god ima snage i vere u nama.

Služiti Srbiji, bez obzira na političke razlike i nesuglasice, bez obzira na to ko joj je na čelu, bez obzira na demonske glasove laži i razdora. 

Služiti Srbiji kao što su Rusi SLUŽILI: i Moskovskoj Kneževini, i Ruskom Carstvu, i Sveruskoj Imperiji, i Nikolajevoj tragičnoj Golgoti, i Vrangelovoj Beloj i Staljinovoj Crvenoj Armiji, i Otadžbini sa Svetim Georgijem (na trobojci) i Sovjetskoj Državi sa petokrakom (na crvenoj pozadini), i SSSR-u pre i tokom raspada, i u Prvom i Drugom Čečenskom ratu, i protiv Čečena i zajedno sa njima, i u vreme Jeljcina (kada je, pravo niodakle, i iznikao njihov vitki plavokosi Izabranik, nizak rastom ali visok snagom vere u svoju ranjenu i skoro slomljenu zemlju), i, Bogu hvala, sada u vreme Vladimira Velikog (novog "Sunca Jarkog" tajanstvenog XXI veka, u koga i svi mi van Rusije gledamo kao u spasitelja sveta, hrišćanstva i porodice)... jer bez spremnosti na služenje Državi, bez obzira na sve okolnosti, ništa ne bi ostalo od Rusije, ni kamen na kamenu.

Neki put su ruski vojnici jurišali na svetsko zlo u podnebesju sa sve drvenim krstićima ispod uniforme (a ne na njoj), ali uvek sa istim znacima i strasnom ljubavlju u svom srcu. 

Služiti Srbiji i pod Karađorđem Slavnim i pod Milošem Velikim, i pod Petrom Prvim i pod generalima Nedićem i Mihailovićem, i u vreme Miloševića i danas, u epohi predsednika Aleksandra Vučića. Služiti joj nepokolebljivo i sa pogledom strelimice uperenom protiv spoljnog neprijatelja -  u zavetu zaštite naše nejači i na junačkom tragu naših predaka. 

SLUŽITI SRBIJI, a ne držati joj sveću i sve one (nepotrebne, jalove) sujetne lekcije iz uvezenog i opasnog "uličarskog" žanra. Bez romantizma "samo na rečima", već - na delima, i u niskom startu prema protivnicima u tuđinskim uniformama (a ne prema svojoj vojsci i policiji). 

Služiti Srbiji koliko god umemo, smemo i možemo, kao 91. godine (kao i obično, u ne baš idealnoj situaciji i sa neželjenim oznakama na šlemu). Jer se trenutak u kome učestvujemo u Otadžbinskom ratu ne može birati, kao ni istorijske vođe i svoje mesto u vojsci i Državi. 

Služiti Srbiji sa svešću o tome da "može bolje", ali tek ako preživimo ono "lošije". Ako svojom žrtvom pred licem Božijim pomognemo svojim sunarodnicima i potomcima da dočekaju i dožive svoju šansu. 

Jer mi, baš kao i Rusi, čekamo Cara. Ali ne skrštenih ruku. I sa punom svešću o Božijem Dopuštenju (a ne samo Promislu) i o tome da uvek postoji svetlo na kraju tunela! 

Verujte u svoju Državu, bila ona Monarhija ili Republika. Branite je, braćo i sestre, da bi, na kraju balade, bilo sve onako kako se nadamo i priželjkujemo! 
Zapamtite da - bez nas i naše male karike - se sve, očas posla, može pokidati: čitav onaj svetosavski predački životvorni lanac. 

Verujte i ne plašite se smrti i nepravedne i izgleda neizbežne osude svojih malovernih saplemenika i sugrađana!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!
LUDILO

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Volstrit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija