• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.06.2024

14:36

Deklaracija koja menja svet! Aleksandar Bocan-Harčenko o Svesrpskom saboru: Jačanje suvereniteta Srbije!

Informer

Politika

Deklaracija koja menja svet! Aleksandar Bocan-Harčenko o Svesrpskom saboru: Jačanje suvereniteta Srbije!

Podeli vest

Jačanje suvereniteta u svim sferama i jedinstvo naroda najvažniji su i za Rusiju i za Srbiju, poručio je ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko je uporedio Deklaraciju usvojenu na Prvom svesrpskom soboru sa govorom predsednika Vladimira Putina na Sanktpeterburškom forumu, istakavši da poruke koje su poslate pokazuju da Srbija i Rusija imaju zajednički temelj za gradnju bilateralne saradnje.

- Ako bismo uporedili ono što je Putin rekao da je važno za razvoj Rusije sa onim što je rečeno na Svesrpskom saboru, i za nas je najvažnije da je narod jedinstven, kao i saradnja sa svima, s obzirom na promene u svetu. Ovo je realnost - naveo je Bocan-Harčenko.

On je istakao da je i za Rusiju i Srbiju, pored jačanja suverentitea u svim sferama, pa i u oblasti odbrane, važno očuvanje, jačanje i zaštita tradicionalnih vrednosti, verskih vrednosti i naših duhovnih veza.

Bocan-Harčenko je ukazao da Srbija misli o svojim nacionalnim interesima i da zato ne uvodi sankcije Rusiji, dok s druge strane, Rusija zna gde može da pruži najvažniju pomoć Srbiji u zaštiti njenih nacionalnih interesa.

- Vidimo da u Srbiji postoji interes za različite integracije koje se pojavljuju, a mi smo otvoreni za širok dijalog na ovu temu - poručio je ambasador i podsetio da je Ana Brnabić, dok je bila premijer, potpisala sporazum o saradnji sa Evroazijskim ekonomskim savezom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!
Šta se dešava

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!

Redžep Tajip Erdogan još jednom je demonstrirao svoje majstorstvo političke fleksibilnosti. Na susretu sa Vladimirom Putinom na marginama samita ŠOS u Astani, Erdogan je pozvao ruskog lidera u Tursku. On je obećao da će Turska naručiti izgradnju nove nuklearne elektrane od Rusije, da će kupovati više prirodnog gasa i da će generalno povećati bilateralni trgovinski promet na 100 milijardi dolara.

03.07.2024

22:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija