• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V:

21.07.2024

17:20

Počistio Nadala, pa se pridružio Novaku, Rodžeru i Endiju!

EPA-EFE/Bjorn Larsson

Tenis

Počistio Nadala, pa se pridružio Novaku, Rodžeru i Endiju!

Podeli vest

Portugalski teniser Nuno Boržes u finalu Baštada savladao je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:2 i tako je ušao odabrano društvo igrača koji su uspeli Rafu da pobede bez izgubljenog seta u finalu na šljaci.

Portugalac je postao tek četvrti teniser koji je savladao Rafaela Nadala u finalu nekog turnira na šljaci bez izgubljenog seta. 

Pre njega, to je pošlo za rukom samo Rodžeru Federeru, Novaku Đokoviću i Endiju Mareju. Nole je čak tri puta pobedio Rafu u finalu bez izgubljenog seta. Sada već davne 2011. godine to je uspeo da uradi u Madridu i Rimu, a dve godine kasnije trijumfovao je na isti način i u Monte Karlu.

 

 

Rodžer Federer je 2009. godne porazio Rafaela Nadala bez izgubljenog seta u finalu Madrida, a na istom turniru je to uradio i Endi Marej, samo šest godina kasnije. 

Boržes je tako današnjim trijumfom ušao u odabrano društvo, pamtiće dugo Portugalac svoju prvu profesionalnu titulu u karijeri. Za sat vremena i 28 minuta savladao je najboljeg igrača u istoriji na šljaci.

Sledi mu i napredak na ATP listi, trenutno 51. igrač planete, ali od ponedeljka će biti na 42. poziciji. Što se tiče ATP turnira, u karijeri je ostvario 34 pobede i 42 poraza.  Prošle godine je uglavnom igrač na čelendžerima, ali sada je situacija drugačija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija