• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.07.2024

12:38

Ovog datuma stiže jezivo nevreme! Meteorolog otkriva: Očekuju nas obilni pljuskovi sa grmljavinom!

Miloš Rafailović

Društvo

Ovog datuma stiže jezivo nevreme! Meteorolog otkriva: Očekuju nas obilni pljuskovi sa grmljavinom!

Podeli vest

Meteorolog Nedeljko Todorović istakao je da će narednih dana biti svežije u Srbiji, a da su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom.

Juče popodne, nakon višednevnih paklenih vrućina, konačno je stiglo osveženje. Temperatura je u pojedinim mestima pala, kako pokazuje izveštaj RHMZ, za više od deset stepeni.ž

- Ovo je juče i noćas bio taj prvi nalet neke značajnije promene vremena sa one vrućine na neku svežiju varijantu. Biće narednih 5-6 dana manje vruće, temperature će da budu tu oko 30, zavisi kako koji dan, od 27 do 32, tu negde otprilike, ali biće i lokalnih pljuskova i grmljavina. Trebalo bi da budu izraženiji u sredu. Tad je velika verovatnoća da bude obilnih pljuskova, grmljavina i tih letnjih nepogoda koje su uobičajene kod nas, a onda će se situacija do kraja nedelje malo smiriti i temperatura će ponovo porasti- rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

 

Očekuje nas još "toplih epizoda" do kraja leta

Na pitanje da li toplotni talas koji nam je došao sa severa Afrike možemo očekivati u narednih mesec dana, meteorolog kaže:

- To sve zavisi od pozicije ciklona iznad Evrope. Obično veći deo leta je taj ciklon sa hladnim vazduhom iznad Skandinavije i Britanije, i onda kod nas struji vazduh sa juga, topli vazduh. Sad je pitanje samo koliko će to da bude intenzivno. Biće i krajem jula i u avgustu sigurno toplih epizoda, bar po nekoliko dana sa onim temperaturama oko 35, što se smatra da je na granici ekstremnih vrednosti - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović gostujući na TV Prva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Oglasio se Trampov tim! 6 milimetara delilo je od tragedije!
SAD

Oglasio se Trampov tim! 6 milimetara delilo je od tragedije!

Nedelju dana nakon što je bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp preživeo atentat na skupu u Pensilvaniji, njegov tim za kampanju objavio je najnovije podatke o zdravstvenom stanju Trampa.

21.07.2024

13:57

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija