• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2024

13:08

Raspada se ekonomija lažne države! Šiptari besni, za sve krive Aljbina Kurtija: On se ne razume u to!

EPA

Politika

Raspada se ekonomija lažne države! Šiptari besni, za sve krive Aljbina Kurtija: On se ne razume u to!

Podeli vest

Predsednik Demokratskog saveza tzv. Kosova Ljumir Abdidžiku otkrio je da će ove godine lažna država premašiti trgovinski deficit od 5 milijardi evra godišnje, što praktično znači da se raspada ekonomija tzv. "Kosova".

- Ostaje nam nekoliko meseci pre nego što Kosovo, prvi put u svojoj istoriji, pređe trgovinski deficit od 5 milijardi evra godišnje. To je razlika između robe koju kupujemo i one koju prodajemo. 5 milijardi evra kupujemo više. nego što prodamo – za godinu dana oko 50-60 milijardi evra za narednih 10 godina sa ovim trendom.“

Abdidžiku je dodao da Priština niti proizvodi niti stvara, a prema njegovim rečima, to je rezultat ekonomije premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i dodaje da "populistička vlada i Kurti" ne razumeju ekonomiju.

On je napisao da je za četiri godine trgovinski deficit povećan sa 2,8 milijardi na 5,2 milijarde evra.

- Troškovi invalidnosti. Nema investicija. Nema velikih projekata. Preduzeća su slomljena, a zavisnost od uvoza se produbljuje svakog meseca. Populistička vlada i Kurti ne razumeju ekonomiju. Toliko znaju, toliko i rade. Ove četiri godine povećale su trgovinski deficit sa 2,8 milijardi evra na punih 5,2 milijarde. Ovo udvostručenje stavlja Kosovo kao zemlju koja najviše zavisi od uvoza u Evropi. Sa takvim jazom, takvom razlikom, biće nam potrebne godine da se oporavimo.

Na kraju je rekao da će se 9. februara desiti „velika promena”, za kada su planirani izbori u lažnoj državi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija