• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B

14.06.2024

12:40

Papreno će naplatiti svaki uspeh! Otkrivene premije Danaca za EURO!

AP/Photo

EURO 2024

Papreno će naplatiti svaki uspeh! Otkrivene premije Danaca za EURO!

Podeli vest

Rivala Srbije čekaju ogromni bonusi za pobedu na Evropskom prvenstvu, titula u Nemačkoj donela bi im 294.000 evra.

Pre 32 godine reprezentacija Danske je na senzacionalan način osvojila Evropsko prvenstvo u Švedskoj. Crveno-beli su tada za titulu na kontinentalnoj smotri dobili oko 40.000 evra, a ukoliko ponove uspeh iz 1992. godine u Nemačkoj kasa će im biti značajno punija. 

Naime, danski "Bold" otkrio je premije igrača i selektora Kaspera Hjulmanda neposredno pred početak Evropskog prvenstva. Svaki od 26 igrača u danskom timu bi dobio 1.940.000 danskih kruna, odnosno - 294.000 evra. Rekordna premija kada su u pitanju Skandinavci. 

Ipak, nije sve tako bajno za Hjulmanda i njegove izabranike budući da je Fudbalski savez ove godine smanjio premije za samo učešće na Evropskom šampionatu. Danci će, ukoliko budu eliminisani već u grupi, zaraditi svega 78.000 evra, to je najniži bonus još od 2004. godine kada su dobili po 60.000 evropskih novčanica. 

Na Svetskom prvenstvu 2022. godine danski fudbaleri su za učešće dobili 120.000 evra, a na Evropskom prvenstvu 2021. nešto manje - 106.000. 

Foto: Tanjug/AP

 

Svaki uspeh na ovogodišnjem EURU biće bogato naplaćen. Plasman u osminu finala svakom od fudbalera bi doneo 92.500 evra, četvrtfinale 126.000 evra, polufinale 218.000 evra i finale, kao što smo već napisali - 294.000 evra. Pobeda će biti nagrađena sa 18.000 evra, a nerešen rezultat sa 9.250 evra. 

Danska turnir u Nemačkoj započinje u nedelju od 18 časova u Štutgartu protiv Slovenije, četiri dana kasnije rival će im biti Engleska, a u poslednjem kolu grupne faze odmeriće snage sa Srbijom - 25. juna u Minhenu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“
Društvo

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“

Povodom dvadesetog obeležavanja međunarodnog dana Dunava, na teritoriji Republike Srbije i drugih podunavskih zemalja održava se niz manifestacija, radionica i festivala koji imaju za cilj da skrenu pažnju i podignu svest o važnosti drugog sliva Evrope. Reka Dunav prolazi kroz četrnaest zemalja u kojima živi preko 80 miliona ljudi kao i četiri evropske prestonice, Beč, Bratislavu, Budimpeštu i Beograd.

29.06.2024

13:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija