• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

11.09.2024

09:44

Srpkinje otkrile: Ovih 10 stvari svaki muškarac treba da zna do 30. godine

Shuterstock

Društvo

Srpkinje otkrile: Ovih 10 stvari svaki muškarac treba da zna do 30. godine

Podeli vest

"Šta muškarac treba da ume da uradi i da zna do 30. godine?", pitanje je koje je postavljeno na popularnom Redditu i koje je izazvalo pravu raspavu u komentarima.

Kako nam je dobropoznato muško-ženske teme su uvek atraktivne i uglavnom niko ne može da ostane ravnodušan, tako je bilo i sada. Izgleda da je ovo pitanje pogodilo pravo u metu i jedan i drugi pol.

"Evo pričam sa mojima o tome šta bi trebalo da zna muškarac do 30. godine. Neke veštine, životno iskustvo, majstorije po kući ili tako nešto. Šta vi mislite da bi trebalo muškarac da zna?", pitanje je koje je upućeno i muškarcima i ženama.

"Ja znam samo da zamenim sijalicu i da sedim za kompom po ceo dan", napisao je jedan muškarac.

"Treba se znati opustiti i uživati koliko god je moguće. Pogotovo za ljude koji su usamljeni ili rade dosta", usledili su odgovori.

"Treba da ume da voli, da razgovara, da vlada sobom, da je u potpunosti sposoban da živi sam (sa sobom), a da nije samoživ, da vodi računa o higijeni i fizičkoj i mentalnoj, da pomogne", pisale su žene.

Osim odgovora tog tipa, usledili su i neki konkretniji - fizički.

"Mislim da muškarac treba da nauči ili bar bude zainteresovan za po koji zanat ili veštinu- evo ja uskoro idem da naučim da budem monter i serviser klima uređaja i fenomenalno se osećam. Nakon toga ću ići da polažem za čamac i idem da uzmem sebi jedan mali čamčić da se vozim po vodi", napisao je jedan momak.

"Ako mene pitaš, džabe ti akademsko usavršavanje ako ne komplementiraš iste sa nekim konkretnim veštinama, mada ne bih rekao da izostanak iste nekoga čine "manje" muževnim ili šta već";

"Da zna da ispeče rakiju" - poentirao je neko.

"Da zakuca ekser/izvadi, zameni sijalicu, digne sklopku, zameni točak (to je već tri, četiri plus radnje), namesti plovak od vodokotlića. Da popravi nešto, sklopi, zakuca, pokosi travu. Da zna da skuva sebi bar 5-6 jela (ne nešto poput jajeta na oko). Da zna da uključi veš bez da pomeša boje. Da zna da ispegla sebi košulju. To su sve poslovi koje treba da znaju i muškarci i žene", zaključili su.

Pored navedenih primera, isticali su da treba da ima položen vozački, da zna da očisti bojler od kamenca, da zameni gumicu na slavini, ali i da zna kada je vreme da nešto kaže, a kada da prećuti.

Nekima su ovi zahtevi žena samo "osnovno", a neki smatraju da "previše traže" i očekuju od muškarca. Svakako bilo je nekih muškaraca koji su podržali ove komentare pogotovo kada je u pitanju fizički deo poslova koje muškarac "mora da zna da obavlja do 30. godine".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija