• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.07.2024

13:00

Nadal je "kralj šljake", a da li znate koliko puta ga je na toj podlozi Novak pobedio?

Reuter

Olimpijske igre

Nadal je "kralj šljake", a da li znate koliko puta ga je na toj podlozi Novak pobedio?

Podeli vest

Novak Đoković i Rafael Nadal igraće u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu 60. međusobni meč (oko 13.00, RTS 1).

Navijači u Parizu će uživati u neverovatnom spektaklu, verovatno poslednjem duelu Srbina i Španca i to na legendarnom stadionu "Filip Šatrije". Gde su odigrali prvi na Rolan Garosu 2006. godine, možda će i poslednji međusobni duel.

Nole vodi 30:29, ali što se tiče okršaja na šljaci, Rafa je izdominirao. Srbin i Španac su do sada odigrali 28 mečeva na šljaci. Rafa je 20 puta bio bolji od našeg asa, a na Rolan Garosu čak osam puta, dok je Nole u Parizu slavio u dva navrata protiv najvećeg rivala - 2015. i 2021. godine.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

Novak Đoković je izgubio prvih devet duela sa Rafom na šljaci, a onda ga je 2011. dva puta u nizu pobedio na njoj, bez izgubljenih setova u finalima Madrida i Rima. Nole je potom vezao protiv Rafe čak sedam pobeda na svim podlogama, a onda je Španac uzvratio sa tri uzastopna trijumfa na šljaci, Monte Karlu, Rimu i Parizu, da bi ga Nole pobedio u finalu Monte Karla 2013.

Onda je krenula borba. Nadal je dobio na Rolan Garosu 2013. Đokovića, ovaj mu uzvratio u finalu Rima 2014. Španac je pobedio opet u Parizu, a onda je Đoković tri puta u nizu pobedio njega na šljaci - u Monte Karlu i Rolan Garosu 2015, te u Rimu 2016. Španac je onda vezao čak pet trijumfa na zemlji - u Madridu, Rimu dva puta, Rolan Garosu i Rimu 2020, 2021. Srbin je slavio u Parizu 2021, a Rafa na istom mestu 2022. na njihovom poslednjem meču.

 

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

Poslednja četiri meča odigrali su na šljaci, a Nadal je tri rešio u svoju korist u finalu Rolan Garosa 2020, finale Rime 2021. i četvrtfinale Rolan Garosa 2022, dok je Đoković slavio 2021. u polufinalu Rolan Garosa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srpska kuća u ritmu džeza
Društvo

Srpska kuća u ritmu džeza

U utorak, 30. jula, Srpska kuća će biti domaćin jednom od najuspešnijih srpskih džez pijanista i kompozitora, Vladimiru Maričiću.

29.07.2024

14:29

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija