• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.08.2024

08:20

Zacementirano je! Kraj! Legende ućutkale Novakove hejtere

printscreen/Instagram/zeljko_samardzic

Olimpijske igre

Zacementirano je! Kraj! Legende ućutkale Novakove hejtere

Podeli vest

Amerikanka Kris Evert, jedna od najboljih teniserki svih vremena, i Britanac Greg Rusedski, kažu da je Novak Đoković zacementirao status najboljeg ikada.

Srpski teniser je osvojio sve što se može u tenisu. Zahvaljujući njemu Srbija ima olimpijskog teniskog šampiona, opet je dokazao da je najbolji igrač ovog sporta u istoriji. Ima rekordne  24 grend slem titule, 40 masters trofeja, 428 nedelja je bio na prvom mestu, sedam Završnih mastersa je osvojio, ali su mu osporavali da nema olimpijsko zlato. Sada ga ima. Sa 37 godina postao je najstariji šampion na njegovim, verovatno, poslednjim olimpijskim igrama.

Kris Evert mu se poklonila posle trijumfa u Parizu.

"Novak... Njegova ljubav prema igri i njegovoj zemlji je bez presedana. Snaga njegovog uma se ne može porediti ni sa kim. Njegov status Najboljeg Svih Vremena (GOAT) je zacementiran. Presrećna sam zbog njega", napisala je Amerikanka Kris Evert Lojd, jedna od najboljih teniserki svih vremena, na društvenoj mreži "X" i stavila tačku na svaku debatu o tome ko je bolji", Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer.

Foto: printscreen

Kris Evert i Novak Đoković

 

Bivši britanski teniser Greg Rusedski kaže da su daleko iza Srbina Rafa Nadal i Rodžer Federer.

- Đoković je osvojio sve što se može osvojiti u tenisu. Debata je gotova sada, zna se ko je najveći ikada - jasan je Rusedski

Marion Bartoli kaže da niko neće dostići Novaka Đokovića.

- Nikada nisam videla Novaka u takvom stanju. To je legendaran trenutak za naš sport koji nikada nećemo zaboraviti. On je na vrhu, niko ga neće dostići. Osvojio je apsolutno sve. Uradio je to pred svojom ženom i decom, uz srpsku zastavu. Bio je u apsolutno posebnom stepenu emocija. Živimo trenutak istorije, zasuzile su mi oči. Nole se tresao kada je kleknuo na teren na Rolan Garosu. Taj centralni teren je često bio težak za njega, tu je doživljavao teške poraze od Rafaela Nadala. Karlos Alkaras je Nadalov naslednik, ali kao da je to bio mig istorije, pobedio je Karlitosa na Rolan Garosu - zaključila je Bartoli. 

Foto: profimedia

Marion Bartoli i Novak Đoković

 

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković u suzama posle osvajanja zlatne medalje

 

Nole ima rekorda 24 grend slema, Rafael Nadal 22, a Rodžer Federer 20. Idemo dalje, naš as je u karijeri osvojio najviše masters titula 40, Španac 36, a Švajcarac 28. Srbin ima sedam Završnih masters trofeja, Nadal nijedan, a Federer šest. Nole kao i Rafa ima sad i zlatnu olimpijski medalju, dok Federer nema. Ukupan skor na kraju naš as ima 72 najveća trofeja, Nadal 59, a Federer 54. Moramo da dodamo i da je drugi teniser sveta bio prvi na listi 428 nedelja. Švajcarac je na tronu proveo 310 nedelja,  Rafael Nadal 209 nedelja. Protiv Nadala u međusobnim okršajima vodi 31:29, a Federera 27:23.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Pale cene svinjskog mesa! Pre 3 meseca na pijacama se plaćalo gotovo duplo više - Ovo je detaljan cenovnik
Društvo

Pale cene svinjskog mesa! Pre 3 meseca na pijacama se plaćalo gotovo duplo više - Ovo je detaljan cenovnik

Cena prasadi na stočnim pijacama u Srbiji dvostruko je niža nego u vreme uskršnjih praznika. Tako se ovih nedelja kilogram žive stoke pazari za 350 do 400 dinara, dok je s proleća ona dostizala i 1.000. Tada se prase težine 10-12 kilograma nije moglo kupiti jeftinije od hiljadarke po kilogramu, dok teža, od 20 do 25 kilograma, su cenili između 700 i 800 dinara.

06.08.2024

10:44

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija