• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2024

13:59

Trijumf Italijana na biciklističkoj trci “Wild bear” na Tari

LiveProduction

Društvo

Trijumf Italijana na biciklističkoj trci “Wild bear” na Tari

Podeli vest

Vozači italijanskog profesionalog biciklističkog tima “DMT Racing team by Marconi” - Mattia Toccafondi i Peter Menghetti pobednici su trećeg izdanja trodnevne, timske, etapne biciklističke trke pod nazivom “Wild Bear MTB Stage Race” održane na Terenima Nacionalnog parka Tara od 4-7. septembra.

Italijanski vozači ostvarili su tri etapne pobede i time osigurali status apsolutnog pobednika trke, dok je drugo mestu pripalo timu “Racing Daddys" - Lukas Kaufmann (Austrija)  i Sönke Wegner (Nemačka), a treće mesto zauzeo je tim iz Slovenije - "BK Koštruni" - Igor Rožan i Simon Kočnik.

Međunarodna, trodnevna, etapna trka “Wild Bear MTB Stage race” održana je na terenima Nacionalnog parka Tara, a vozači su tokom tri dana vožnje morali da savladaju preko 160 kilometara staza i preko 5000m uspona. Start i cilj svake etape bio je na Mitrovcu na Tari u okviru sportskih terena Centra dečijh letovališta Beograda, a svaka od etapa obilazila je raznolike predele Nacionalnog parka Tara - Kaluđerske bare, Zaovine, Jagošticu i Predov krst.

Na trci su učestvovali timovi iz čak 12 evropskih zemalja što ovu izdanje trke čini izuzetno značajnom za razvoj biciklizma u našoj zemlji. Svetska poznata imena u biciklizmu, državni prvaci u učesnici evropskih šamionata svoje snage su odmeravali na specijalno trasiranim stazama za ovu priliku.

Foto: Vladimir Vilimović

 

 

Novina u odnosu na prethodna izdanja bilo je uvođenje i individualne kategorije vozača, kao i jednodnevne trke koji su kao rezutat imali i povećanje broja kako inostranih, tako i domaćih učesnika.

Pozitivni utisci učesnika i prirodnim lepotama Nacionalnog parka Tara motiv su više za organizaciju narednog izdanja trke koje je zakazano za septembar 2025. godine, a koja ima potencijal da postane događaj prepoznat na svetskoj biciklističkoj mapi.

Biciklističku trku “Wild Bear MTB stage race” organizuje Sportsko udruženje “Na sve strane”, nadaleko poznato ljubiteljima planinskog biciklizma i trčanja po manifestacijama Tri strane Kopaonika i Trail race Kopaonik, a u saradnji sa Nacionalnim Parkom Tara, Turističkom oranizacijom “Tara-Drina”, Centrom dečijih letovališta Beograda i udruženjem za sportove u prirodi “Maple Adventure”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija