• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2024

14:30

Otvorena vrata katastra! Kreće nova akcija RGZ, otkrivamo o čemu je reč

Tanjug

Društvo

Otvorena vrata katastra! Kreće nova akcija RGZ, otkrivamo o čemu je reč

Podeli vest

Kao odgovor na optužbe o zatvorenosti službi za katastar i otežanoj komunikaciji sa građanima, želimo da vas obavestimo o početku kampanje Republičkog geodetskog zavoda pod nazivom „Otvorena vrata katastra".

Cilj kampanje je da se građanima dodatno osigura pristup informacijama, transparentnost u radu i efikasno razrešenje nedoumica u vezi sa registracijom njihovih prava nad nepokretnostima.

Svaki građanin će moći da sve svoje nedoumice i pitanja, u vezi sa svojim predmetom ili nepokretnosti, razjasni lično u razgovoru sa rukovodiocima službi za katastar širom Srbije. Time se omogućava da se i oni koji nisu spremni da koriste digitalne usluge RGZ-a osećaju slobodnije da izraze zabrinutost za svoje nepokretnosti.

Načelnici i rukovodioci svih službi za katastar će, od sada, biti na raspolaganju za prijem građana svakog utorka i četvrtka posle 13 časova, uz prethodno zakazivanje preko Info centra RGZ-a. Zakazivanje termina se vrši putem telefonskog poziva na broj 0700/500-500, putem elektronske pošte na adresu otvorenavrata@rgz.gov.rs ili putem čet aplikacije Info centra na sajtu RGZ-a www.rgz.gov.rs. Zakazivanje je neophodno kako bi svaki građanin dobio svoj termin, pažnju i vreme neophodno za razjašnjenje nedoumica u vezi sa njegovim predmetom ili nepokretnošću.

Republički geodetski zavod, kao garant pravne sigurnosti i vlasništva nad nepokretnostima, kontinuirano radi na unapređenju svojih servisa i usluga, kako bi obezbedio zaštitu i sigurnost svih prava vlasnika nepokretnosti.

Iako su vrata katastra uvek bila otvorena za građane, prelazak na digitalne servise i onlajn komunikaciju dodatno je unapredio brzinu i jednostavnost rešavanja vaših predmeta.

Ovaj prelazak je odgovor na savremene potrebe i omogućava vam da sve neophodne informacije dobijete bez nepotrebnog čekanja i posrednika. Digitalna komunikacija se preporučuje jer je pouzdanija, transparentnija, efikasnija i dostupnija.

Korišćenjem više od 30 naših digitalnih usluga, dostupnih 24 sata dnevno, sada možete pratiti status svog predmeta, podnositi zahteve i dobiti relevantne informacije iz udobnosti svog doma.

Zašto digitalna komunikacija?

Naša posvećenost je uvek bila usmerena ka obezbeđivanju pravne sigurnosti i zaštiti vlasništva, a digitalna transformacija je ključni korak u tom pravcu. Osim toga, naši digitalni servisi su dizajnirani da omoguće pravičan pristup svim građanima, bez obzira na mesto stanovanja ili mogućnost dolaska u službu.

Kampanje protiv digitalne komunikacije često dolaze od onih koji žele da održe percepciju da je katastar nepristupačan, te da samo uz njihove "veze" proces može biti ubrzan - što je predrasuda koja se neguje i služi za iznuđivanje para od građana. Kampanja „Otvorena vrata katastra" je odgovor na potrebu za većom transparentnošću, ali i na pokušaje ovih grupa da kroz sopstvene kampanje stvore sliku zatvorenog sistema što je netačno.

Pozivamo vas da se informišete i iskoristite sve prednosti naših usluga kako bi vaši zahtevi bili rešeni brzo, profesionalno i u skladu sa zakonom.

Za sva pitanja i dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate naš Info centar ili posetite našu internet stranicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija