• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

09.09.2024

13:43

Da li biste smeli da prošetate ovuda? Pogledajte kako trenutno izgleda najmoderniji vidikovac u Srbiji

Instagram

Društvo

Da li biste smeli da prošetate ovuda? Pogledajte kako trenutno izgleda najmoderniji vidikovac u Srbiji

Podeli vest

Planina Kablar kod Čačka uskoro će dobiti jedinstvenu turističku atrakciju u regionu. Radovi na izgradnji staklenog vidikovca ušli su u završenu fazu, a sada je već vidno da će ovo biti zasta jedinstveno mesto u Srbiji.

Na Instagram stranici "mediaportaltv" objavljen je ekskluzivan snimak kako trenutno izgleda vidikovac, a pogled koji se pruža ka prostranstvu je bajkovit!

Kako se vidi na snimku, većina vidikovca napravljena je od stakla kroz koje se vidi prostor ispod vas. Iako vidikovac još uvek nije u potpunosti završen, prizor već sada izgleda neverovatno.

Ipak, mnogi građani su pisali u komentarima da im prizor deluje zastrašujuće, s obzirom na visinu na kojoj se nalazite, a ispod vas je samo staklo.

Kako se navodi u opisu videa, očekuje se da radovi budu završeni uskoro, te će i turisti moći da isprobaju jedini "skywalk" u Srbiji, ali i na celom Balkanu.

Meštani već oduševljeni

Sve se gradi po striktnim pravilima i bez ugrožavanja prirode, a staklo na samom vidikovcu sadržaće zaštitni sloj koji se koristi svuda u svetu u građevinarstvu za odvraćanje ptica. Tako da će Čačak biti jedan od 10 gradova koji će imati ovakvu turističku atrakciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MediaPortal (@mediaportaltv)

Stakleni vidikovac lokalci su već zbog specifičnog izgleda nazvali kablarskom balerinom.

- Ovo prevazilazi sva naša očekivanja, izgleda zaista fenomenalno. Nije nam vidikovac jedini cilj, on nam služi samo kao mamac za turiste, a kada ih privučemo, moramo imati neke smeštajne kapacitete. Razmišljamo da najmanje 30 domaćinstava osposobimo za sve posetioce kako bi imali gde da prenoće, što je oko sto kreveta. Da ne dođu samo na vidikovac slikaju se i odu već da imaju potpunu ponudu", rekao je ranije meštanin Mićo Karanac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija