• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2024

12:23

Butalan tvit Vučićeve savetnice! Suzana Vasiljević postavila Boškovića na mesto: Bivši kolega, evo slike, pa kad prestanete da "uzimate" svašta, možda se i setite ko je sebe kako zvao!

Fotoilustracija/Insajder/Peđa Milosavljević

Politika

Butalan tvit Vučićeve savetnice! Suzana Vasiljević postavila Boškovića na mesto: Bivši kolega, evo slike, pa kad prestanete da "uzimate" svašta, možda se i setite ko je sebe kako zvao!

Podeli vest

Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovorila je nekadašnjem načelniku Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije Petru Boškoviću na izjavu da bivše predsednike Srbije, ni Borisa Tadića, ni Tomislava Nikolića, Vojska nije zvala "Vrhovni".

- Draga, em mila Suzi, za razliku, nikada Vas nisam uzeo u usta, a mogao sam, bivša damo. Nikada Tadića, a Boga mi ni Nikolića, Vojska nije zvala "Vrhovni", a kamo li oni sami sebe! Iznenađen sam gospođo Vasiljević da i Vi morate lažima da branite Tita od mene - napisao je Bošković.

Vasiljevićeva mu je u odgovoru dostavila fotografiju gde se vidi deo članka u kome je prenata izjava Borisa Tadića, iz vremena kada je obavljao funkciju predsednika Srbije i kada je rekao da "predsednik Srbije rukovodi vojskom i ima ulogu vrhovnog komandanta".

- Ne bih o tome koga ili šta ste Vi uzeli/uzimate u usta, bivši kolega. Ali, da je dobro, nije. Teško je razumeti ovaj Vaš tvit, zbog pravopisa, zbog zbrkanih misli. Nije lako, razumem, ali evo slike, pa kad prestanete da "uzimate" svašta, možda se i setite ko je sebe kako zvao... - napisala je Vasiljevićeva na Iksu. 

 

 

Podsetimo, nekadašnji portparol Ministarstva odbrane Petar Bošković rekao je da nazvati predsednika “vrhovnim komandantom”, u najmanju ruku, izmišljotina i to potpredsednika Vlade Aleksandra Vulina, sa ciljem da se još više “sludi narod” spinovanjima koji im se konstantno plasiraju. 

Međutim, nazivanje predsednika Srbije vrhovnim komandantom Boškoviću nije nepoznanica.

Petar Bošković, danas vojni komentator i član Ponoševe stranke "Srce", bio je načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane od 2005. do 2019. godine. Godinu dana nakon Boškovićevog stupanja na funkciju portparola Ministarstva, tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da "neće biti dvojnog komandovanja Vojskom Srbije sve dok on obavlja funkciju predsednika države".

Tadić je to rekao novinarima u Bačkom Petrovcu u avgustu 2006. godine.

Međutim, toga se Petar Bošković ili zaista ne seća ili se trudi da zaboravi - ali evo podsećanja na taj događaj. 

Ovo su reči Borisa Tadića, na koje Bošković tada a ni do danas nije reagovao:

"Predsednik Srbije rukovodi vojskom i ima ulogu vrhovnog komandanta. Skupština Srbije jedina odlučuje o upotrebi vojske, a predsednik, faktički, to prevodi u realnost. Dok sam ja predsednik nema dvojnog komandovanja, toga nema ni u jednoj zemlji u svetu, jer je dvojno komandovanje opasno", rekao je Tadić pre 18 godina, a Boškoviću to  nije smetalo ni tada, ni kasnije - da Borisa Tadića zove i predsednikom Srbije i vrhovnim komandantom.

Očigledno je da je reč o dvostrukim aršinima i politikantstvu, jer Boškoviću zvanje vrhovnog komandanta smeta selektivno - u zavisnosti od toga ko je predsednik Srbije.

I za kraj jedna važna činjenica, koju bi Petar Bošković, kao nekadašnji i dugogodišnji načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane trebalo i morao da zna: član 112 Ustava Republike Srbije glasi "Predsednik Republike, u skladu sa zakonom, komanduje Vojskom i postavlja, unapređuje i razrešava oficire Vojske Srbije".

Foto: printscreen

 

 

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija